Ugrás a tartalomra

Az első orosz-amerikai postadrón-versenyt az USA nyerte

…miután Oroszország első postai drónja 100 méter után nekivágódott egy lakóház falának, és darabokra tört – írja az MTI.
Szerkesztőség
KözzétéveApril 12, 2018
nohozzászólás

Az orosz posta már 2016-ban tervezte, hogy a postai küldemények egy részét drónokkal fogja kézbesíteni, de a jelek szerint az eddig durván 5 millió forintos költségű fejlesztéseknél Oroszországban még mindig biztosabb a hagyományos technológia…

Ugyanakkor az anyagmozgatási, szállítmányozási és csomagküldés-szolgáltatási logisztika gyorsan fejlődik: az Amazon tavaly jelentette be, hogy 45 ezer robotot fog alkalmazni a raktáraiban, és már 2016 év végén megvalósították az első drónos házhozszállítást is.

Közben az Oxfordi Egyetem kutatócsapata olyan, kisebb méretű elektromos járművet fejleszt, amely képes kikerülni az útakadályokat, illetve a közlekedőket. A mini furgon hátuljában, nyolc rekeszben három szatyornyi termék fér el, amit a bolt alkalmazottai töltenek fel, majd a gépet ráállítják egy felhőn keresztül megtervezett útvonalra.

Véleményed van?

Korlátozott HTML

  • Engedélyezett HTML jelölők: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
  • A webcímek és e-mail címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.