Ugrás a tartalomra

A Dunapack 5,7 millió eurós beruházással fejleszti nyíregyházi gyárát

Budapest / Bécs, 2013. október 16. ? A Dunapack, az osztrák családi tulajdonban lévő Prinzhorn Csoport csomagolási divíziója, jelentős korszerűsítő beruházást...
Szerkesztőség
KözzétéveOctober 22, 2013
nohozzászólás
Budapest / Bécs, 2013. október 16. ? A Dunapack, az osztrák családi tulajdonban lévő Prinzhorn Csoport csomagolási divíziója, jelentős korszerűsítő beruházást hajt végre nyíregyházi gyárában. Az 5,7 millió euró (1,7 milliárd forint) összértékű beruházás célja a Dunapack nyíregyházi gyára gépeinek és infrastruktúrájának modernizációja, ezáltal a termelés minőségének és rugalmasságának fokozása, a termelékenység és a termelési kapacitás növelése.
A beruházás során az üzem gépparkjának jelentős részét lecserélik és modernizálják. A tervek szerint a fejlesztés 2014-ben fejeződik majd be. Ez a beruházás is tükrözi a Prinzhorn Csoport elkötelezettségét magyarországi vállalatai iránt: 2006 és 2010 között a Prinzhorn Csoport összesen 280 millió euró értékű beruházást hajtott végre Magyarországon, ezek közül kiemelkedik a dunaújvárosi hullámalappapír gyár felépítése. A 2011-2015 közötti időszakra a vállalatcsoport további 220 millió eurós beruházást tervez.
A Dunapack nyíregyházi üzeme
A Dunapack nyíregyházi üzeme
 
A nyíregyházi beruházást az északkelet-magyarországi régió számára elérhető, európai uniós vissza nem térítendő támogatások tették lehetővé, mivel annak 50%-át uniós forrásból fedezik. ?A Dunapack ereje a magas minőségi követelményeinkben és az innovatív termékportfóliónkban gyökerezik, amelyek lehetővé teszik, hogy személyre szabott csomagolási megoldásokat kínáljunk ügyfeleinknek, valamint abban, hogy fenntartható termelési folyamatainkhoz 100%-ban újrahasznosítható papírt használunk nyersanyagként? ? mondta Galambos Attila, a Dunapack Kft ügyvezető igazgatója. ? ?A beruházási program tovább fogja erősíteni a vállalatcsoport pozícióját a magyar piacon.?- tette hozzá.
A Dunapack nyíregyházi üzeme 1971-ben épült, elsősorban a helyi mezőgazdasági termékekhez szükséges papíralapú csomagolóanyagok előállítására. Az elmúlt 20 évben az üzem bővülése lehetővé tette, hogy az ipari ügyfelek további széles köre számára biztosítson csúcsminőségű csomagolási megoldásokat Magyarországon, valamint a szomszédos országokban A géppark és az infrastruktúra tervezett fejlesztése eredményeképp lényegesen bővülni fog a csomagolási termékskála, ezáltal pedig új piacok és ügyfélszegmensek válnak elérhetővé. Ezen felül a modernizáció csökkenteni fogja a gyártásból származó hulladék mennyiségét és a karbantartási költségeket is. ?A termelési kapacitás további bővítése, a még jobb minőségű termékek előállítása, a működési biztonság és a termelékenység fejlesztése tovább erősíti majd versenyképességünket az igen éles versennyel jellemezhető csomagolási megoldások piacán, Magyarországon és Kelet-Közép-Európában egyaránt? ? tette hozzá Galambos Attila, a Dunapack ügyvezető igazgatója.
A fejlesztési program magában foglalja új nyomda egység és új tekercsváltók beszerzését, a pályafigyelő és a gőzrendszer korszerű vezérlésének kiépítését a lemezgépen, valamint a belső anyagmozgatási rendszer megújítását is. 
Galambos Attila, a Dunapack Kft. ügyvezető igazgatója
Galambos Attila, a Dunapack Kft. ügyvezető igazgatója
 
Prinzhorn Csoport: piacvezető szerep Európában
A Dunapack Packaging a Prinzhorn Csoport része. A Prinzhorn Csoport 4 478 főt foglalkoztat 13 országban. A vállalatcsoport Európa egyik piacvezető szereplője az újrahasznosítás, valamint a hullámalappapír-gyártás és hullámtermék csomagolás területén. Évente 1,7 millió tonna hullámalappapírt állít elő hulladékpapírból, éves forgalma eléri az 1 milliárd eurót, ezzel a harmadik legnagyobb vállalat ebben a szegmensben Európában. Az osztrák családi tulajdonban lévő Prinzhorn Csoport székhelye Bécs mellett található, tevékenysége három divízióba szervezett: a Hamburger Recycling papírhulladék gyűjtésével és forgalmazásával, a Hamburger Containerboard hullámalappapír előállításával, a Dunapack Packaging pedig hullámpapír alapú csomagolóeszközök gyártásával foglalkozik.
A Prinzhorn Csoport 1990 óta van jelen Magyarországon, mint fontos hulladékgyűjtő (Duparec Kft.), mint a legnagyobb magyar hulladékhasznosító és hullámalappapír-gyártó (Hamburger Hungária Kft.), illetve mint a legnagyobb hullámtermék-gyártó (Dunapack Kft.). A magas hozzáadott értéket előállító és évi 400 millió eurós forgalmat lebonyolító magyar vállalatok az elmúlt 20 évben mintegy 600 millió eurót fektettek be Magyarországon. A magyarországi piacvezető csoport több mint 1100 főt foglalkoztat. 
 
További információ:
Szűcs Ervin
Weber Shandwick
Tel: 06 1 250 2307
 
Galambos Attila 
ügyvezető igazgató, Dunapack Packaging Magyarország
Tel: 06 42 599 124

Véleményed van?

Korlátozott HTML

  • Engedélyezett HTML jelölők: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
  • A webcímek és e-mail címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.