Ugrás a tartalomra

Egyedülálló GEFCO sikerek

Egyedülálló GEFCO sikerek

A GEFCO és a Case New Holland (CNH) együttműködésében első alkalommal kerül sor készre gyártott traktorok szállítására Ausztráliába. Még az idei évben...
Szerkesztőség
KözzétéveJuly 24, 2017
nohozzászólás

A GEFCO és a Case New Holland (CNH) együttműködésében első alkalommal kerül sor készre gyártott traktorok szállítására Ausztráliába.

 

Még az idei évben akár 280 traktor is megkezdheti héthetes utazását. A logisztikai szolgáltatók közül egyedül a GEFCO képes arra, hogy Ausztriában ilyen nagy darabszámban raktározzon, majd készítsen elő konténerben történő szállításra vontatókat.

- A CNH-nak tett első árajánlatunk és ezen egyedülálló projekt megkezdése között mindössze pár hét telt el, ami a GEFCO hozzáértéséről, valamint a CNH-val való sikeres együttműködésünkről tanúskodik. Gyorsan alkalmazkodva az újszerű követelményekhez, csapatunk már a CNH olaszországi telephelyén megtartott projektértekezletet és a St. Valentinben elvégzett próbát követően készen állt a feladat teljesítésére ? meséli Peter Vanek, a GEFCO Austria ügyvezető igazgatója.

Mindez a GEFCO és a CNH között régóta tartó partneri viszony eredménye, miután a GEFCO már 2012 óta dolgozik együtt a CNH St. Valentin-i gyártelepével.

Oroszországban is jeleskedtek

 

A GEFCO segítségével egy TALGO gyártmányú vonatszerelvény került Bilbaóból Szentpétervárra. A GEFCO Russia és a TALGO között 2014 óta tart a TALGO-vonatok Spanyolországból Oroszországba történő szállítására irányuló együttműködés. A GEFCO spanyolországi csapatának szervezésében trélerekre rakva vitték a rakományt az észak-spanyolországi, bilbaói tengeri kikötőbe. Magát a tengeri szállítást speciális Ro-Ro (Roll On ? Roll Off) rendszerű kompokkal oldotta meg a GEFCO, majd párba állított daruk segítségével MAFI-trélerekre rakták át a szerelvényt.

A GEFCO szentpétervári személyzete szervezte meg a vonat átemelését a MAFI-trélerekre, a vagonok és mozdonyok elszállítását a vasútig, majd a TALGO-vagonok és -mozdonyok vonatszerelvénnyé történő összekapcsolását a pályaudvaron. Két hétig tartott a hajóút Szentpétervárig, ezt követően április 13. és 15. között zajlott le a 11 vasúti kocsi és a 2 mozdony sínre helyezése, majd összekapcsolása. Az együttműködés során a GEFCO eddig összesen 8 TALGO gyártású vonatszerelvényt szállított Bilbaóból Moszkvába, ill. Szentpétervárra.

A fentiek mellett a GEFCO Germany új létesítmény megnyitására készül Wiesbadenben. Az új részleg megnyitásával a vállalatcsoport a térségben való jelenlétének erősítését és a bővítést célozza. Az új telephely 4500 m?-nyi raktárat, összesen 300 m?-en pedig irodahelyiségeket foglal magában. A létesítmény kezdetben az autóipar számára készül logisztikai megoldásokat nyújtani, rugalmas kialakításának köszönhetően azonban a jövőben bővülni fog a tevékenységi köre.

Összeállította: Kalmár Nárcisz

Véleményed van?

Korlátozott HTML

  • Engedélyezett HTML jelölők: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
  • A webcímek és e-mail címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.