Ugrás a tartalomra

Ez a világ egyik legszomjasabb kendője

Ez a világ egyik legszomjasabb kendője

MEWA: sokat bír, ráadásul nem kell eldobni használat utánMinél több szennyeződést képes felvenni egy ipari (vagy háztartási) törlőkendő, annál nagyobb...
Szerkesztőség
KözzétéveMarch 1, 2017
nohozzászólás

MEWA: sokat bír, ráadásul nem kell eldobni használat után

Minél több szennyeződést képes felvenni egy ipari (vagy háztartási) törlőkendő, annál nagyobb szolgálatot tesz a használójának, hiszen annál kisebb súlyú és méretű eszközt kell a felülettisztításhoz alkalmaznia. A világmárkaként számon tartott MEWA törlőkendők különlegesen nagy felvevőképességgel rendelkeznek. Saját súlyuk sokszorosát képesek felszívni, amit a szálak összetétele, a saját szövöde és a vizsgálati labor együttesen tesznek lehetővé.

A robusztus MEWATEX törlőkendő elképesztő kapacitása révén extrém mennyiséget képes felvenni. Saját súlya mindössze 40 gramm, viszont akár 90 milliliter folyadékot is elnyel. A műhelyeknek, a gyártóüzemeknek és az iparnak pont erre van szüksége: e helyeken mindig akad valami, amit fel kell törölni: olaj, zsír, oldószerek, festékek és persze kosz és piszok komoly mennyiségekben. Minden textília szennyeződés-felvevő képessége a kialakításától függ. A MEWA azon kevés textilszolgáltató egyike, amelyik ? a németországi Immenhausenben működő üzemében, másodpercenként 5 darabos kapacitással ? maga állítja elő törlőkendőit. ? A kiemelkedő nedvszívó képesség érdekében kizárólag bizonyos szálakat és fonalakat használunk, amelyeket válogatott beszállítóktól kapunk ? mondja a MEWA magyarországi vállalatának ügyvezetője. ? A szövés sajátságai, a lánc- és vetülékszálak speciális kapcsolódása is növeli a felszívóképességet, illetve nagyon szigorú próbáknak tesszük ki az anyagot. Nemcsak szakítószilárdságukat és ellenálló-képességüket vizsgáljuk, de egy csepegtetési teszten is meg kell felelniük, ahol a nedvszívást ellenőrizzük ? teszi hozzá Horváth László.

Kiemelkedő felvevőképességének köszönhetően a MEWA törlőkendő ? a papírtörlőkkel és a rongyokkal ellentétben ? többször alkalmazható, ezért az élettartama is hosszú. A MEWA törlőkendők nedvesen sem szakadnak, és ellenállóak. Vagyis nemcsak ?letörlöm és eldobom?, hanem ?letörlöm, és használom még?. A kendők sok alkalommal szívnak fel folyadékokat és szennyeződéseket, mielőtt ki kell őket cserélni. Az eredmény csökken a hulladék, és csökkenthető a tiszta kendők raktározáshoz szükséges hely, fenntarthatóbb a gazdálkodás. A többször használható kendők azért is pozitívan jelennek meg a környezeti mérlegben, mert szolgáltatása keretében a MEWA elszállítja a használt kendőket, környezetkímélő módon kimossa őket. Mindeközben betart minden törvényi előírást, és a végén a tiszta kendőket visszajuttatja ügyfeleinek.

Véleményed van?

Korlátozott HTML

  • Engedélyezett HTML jelölők: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
  • A webcímek és e-mail címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.