Ugrás a tartalomra

HUNGAROPACK 2017 díjat nyert a Dunapack Kft.: Nagyméretű LCD TV hullámpapírlemez doboza

A 2017. évi HUNGAROPACK Magyar Csomagolási Verseny díjazottjai
Szerkesztőség
KözzétéveJanuary 22, 2018
nohozzászólás

A nevező a piacvezető elektronikai termékeket gyártó cég hazai üzemében készülő LCD TV-k számára tervezett csomagolást. A televíziókat többféle méretben gyártják, 65 colos modellhez kétrészes dobozt terveztek.

A csomagolóeszköz egy ?exográ?ai úton, több színnel nyomtatott és egyik oldalán ívkasírozott tetőből, valamint egy nyomtatás nélküli aljból áll. A tető kívül fehér, az alj barna BC hullámpapírlemezből készül. Az alj egy önzáró kivitelű, felül nyitott, keskeny tálca, melynek önzárását 4 db füles nyelv biztosítja. A nyelvnek köszönhetően ragasztás nélkül, gyorsan lehet csomagolásra előkészíteni az aljat. A tálca négy sarkán található hajtási vonal a szokásos derékszögtől eltérően 89 fokos, ezáltal a tálca oldalai összeállítás után enyhén befelé dőlnek, megakadályozva a tető és az alj összeakadását, megkönnyítve a két elem összeillesztését a csomagoláskor. Szintén ezt szolgálja az a rögzítőfül, melyet az aljba kerülő habbetét hornyába behajtva, megakadályozza a hosszú oldal kihasasodását. Az aljra azonosítószámot prégelnek, hogy a megfelelő méretű csomagolások elemei kerüljenek össze. A tetőn és az aljon kialakított 4 db ovális nyíláson keresztül egy-egy műanyag elemmel rögzíthető egymáshoz a két dobozrész.

 

Véleményed van?

Korlátozott HTML

  • Engedélyezett HTML jelölők: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
  • A webcímek és e-mail címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.