Ugrás a tartalomra

Hyundai felé nyitnak a mezőgazdasági vállalkozók

Elkelt az első mezőgazdasági gumiabroncsokkal szerelt, nagyteljesítményű Hyundai homlokrakodó hazánkban, melynek ünnepélyes átadása Magyarország agráripari...
Szerkesztőség
KözzétéveFebruary 21, 2017
nohozzászólás

Elkelt az első mezőgazdasági gumiabroncsokkal szerelt, nagyteljesítményű Hyundai homlokrakodó hazánkban, melynek ünnepélyes átadása Magyarország agráripari csúcsrendezvényén, a január végén megrendezett AgrárgépShow kiállításon zajlott.

A növénytermesztéssel és állattenyésztéssel egyaránt foglalkozó Kröpfel és Társai Kft. 2016-ban, tulajdonosváltás következtében kezdte meg gépparkjának modernizálását. Ekkor több Fendt traktort, munkagépet és CLAAS zöldsoros gépet vásároltak a bajai központú AXIÁL Kft-től. Azonban 2016 szeptemberében felmerült az igény, hogy egy nagyteljesítményű homlokrakodóra is beruháznának, melyet tehenészeti telepükön (kb. 700-800 szarvasmarha) és a növénytermesztő részlegükön is használni tudnának trágyarakodásra, silótolás-taposásra, gabonarakodásra, illetve földmunkánkra.

Az AXIÁL Kft. által biztosított bemutatógép beváltotta reményeiket és leadták a megrendelést egy Hyundai HL955 XT AGRI típusú derékcsuklós homlokrakodógépre, melynek hivatalos átadására a 2017. január 25. és 28. között megrendezésre került AgrárgépShow kiállításon került sor.

A típus különlegessége, hogy Michelin MEGABIB 620/75 R26 mezőgazdasági gumiabroncsokkal szerelt (ezt takarja az AGRI jelzés), illetve hosszabb gémmel van ellátva (ezt takarja az XT jelzés) a széria alaptípusaihoz képest, így a mezőgazdasági vállalkozók számára is bátran ajánlják a szakértők ezt a sokoldalú gépet. Mindehhez társul még a magas ürítésű kanál is, mellyel a legnagyobb pótkocsik feltöltése is könnyűszerrel kivitelezhető.

A Veszprém megyei székhellyel rendelkező Kröpfel és Társai Kft-t Ferencz András ügyvezető képviselte, aki Kövecs Bálint, az AXIÁL Kft. Építőgép és Anyagmozgatógép üzletág igazgatójától, illetve Csutorás Szilárd, területi képviselőtől vette át a gépet. Az AXIÁL Kft. képviselői a jeles alkalomból az ügyvezetőt meglepték egy Hyundai homlokrakodó makettel is.

A megvásárolt, HL sorozathoz tartozó gépet arra tervezték, hogy a gépkezelő a legnehezebb munkakörülmények között is ellenőrzése alatt tarthassa a munkaterületet. A Cummins QSB6.7 197 lóerős, a Tier 4f károsanyag kibocsátási előírásoknak megfelelő motorja gazdaságos és fáradhatatlan erőforrás, amely a Hyundai 9-es sorozatához képest 10%-kal kedvezőbb üzemanyag-hasznosítást és 5%-kal nagyobb termelékenységet tesz lehetővé még kis fordulatszámokon is. Az 5 előre és 3 hátrameneti fokozatot tudó Full Powershift váltóval elérhető maximális haladási sebesség 40 km/h. A 15.600 kg-os önsúlyú rakodógép szélessége kanállal együtt 2750 mm, maximális emelési magassága pedig 4340 mm. A HL sorozat kanalát áttervezték, anyaga könnyű, megnövelték befogadó képességét és a lehető legkisebbre csökkentették a szóródási veszteséget, a kanál kapacitása 4,0 m3.

A homlokrakodón kis zaj- és vibrációs terhelésű vezetőfülke található, melyet felborulás (ROPS), valamint magasból lehulló tárgyak (FOPS) elleni védettséggel is elláttak. Továbbfejlesztették a műszerpanelt, amely könnyű rendszerellenőrzést tesz lehetővé és ugyancsak ebben segít a kabinban található nagyméretű, 7 hüvelykes (17,5 cm) érintőképernyős kijelző is. A rakodógépben úgynevezett Hi-Mate GPS rendszer található, amely a gép menedzsment rendszerének távirányítását biztosítja és a legfontosabb szerviz- és diagnosztikai adatok szolgáltatásával segíti a megelőző jellegű karbantartást.

A 2017. január 25. és 28. között a Hungexpo D pavilonjában kiállított gép a rendezvényt követően már nem tért vissza az AXIÁL központjába, hanem leszállításra került a Kröpfel és Társai Kft. telephelyére.

Az AXIÁL Kft. Hyundai homlokrakodóiról további információt ITT találhatnak!

http://www.axial.hu/gepek/epitoipari-gepek/hyundai/derekcsuklos-homlokrakodok/hu

Véleményed van?

Korlátozott HTML

  • Engedélyezett HTML jelölők: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
  • A webcímek és e-mail címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.