Ugrás a tartalomra

Ismerte az 5 titkos szempontot?

A Nagoya elmondja, melyek a legfontosabb ergonómiai és biztonsági tulajdonságok, amikre minden targoncában szükség van
Szerkesztőség
KözzétéveSeptember 20, 2017
nohozzászólás

Ön figyelmet és pénzt fordít arra, hogy megpróbálja csökkenteni raktározási költségeit? Bizony, sok vállalatnál vannak ezzel így! Csakhogy a targoncák üzemeltetési költsége szempontjából a targoncavezető a leglényegesebb tényező, amely akár az összes költség 70%-át is kiteheti?! Ha tehát pénzt szeretnének megtakarítani, összpontosítsanak a targoncavezetőre!

Mit kíván többezer fej- és kézmozdulat?

A targoncákhoz szerencsére számos opcionális tulajdonság és funkció létezik, amelyekkel termelékenyebbé, hatékonyabbá és biztonságosabbá tehetjük a vezetők munkáját. És ahogy azt mindannyian tudjuk, a raktári ergonómiából és a targoncák biztonságából nem csupán a targoncavezető profitál, hanem a teljes cég is. Nézzünk meg néhányat a leghasznosabb ergonómiai és biztonsági tulajdonságok közül, amelyet érdemes lehet az Önök raktári berendezéseinél is megfontolni!

A kényelmetlenség nem hatékony!

Miért fontos az állítható rakodófelület a komissiózó targoncákon? Amikor egy dolgozó a műszak során több száz tételt helyez át a polcokról a komissiózó targoncára, nagyon fontos, hogy a megerőltető mozgásokat a minimumra csökkentsük. Az emelhető rakodófelület lehetővé teszi, hogy a kezelő hagyományos álló helyzetben, kényelmesen rakodhassa a tételeket, így csökkentve a felesleges hajlongást és megelőzve a fáradást, sérüléseket ? a hatékonyság csökkenését.

Személyre szabva

Állítható kezelőszervek és fülke? Nem véletlenül! Mivel minden targoncavezetőknek eltérő a testfelépítésük, fontos, hogy a targonca kialakítását a lehető legteljesebb mértékben állítani lehessen. Az állítható kormánykerék, padlómagasság, kezelőkar és ülés lényegesen javítja a targonca ergonómiáját. A moduláris felépítésű targoncák szinte minden elvárást képesek teljesíteni még akkor is, ha a fő kezelőszervek nem állíthatók szabadon.

Emelőplatform a kezelő számára

Bizonyos esetekben a targoncavezetőnek a 2. polcszintről kell árut rakodnia. Ha ez jellemző az Önök raktárában is, kiváló megoldást nyújt a komissiózó targoncával használható emelhető kezelőplatform, mivel kényelmes munkavégzést tesz lehetővé a magasabb polcszinteknél. Ha megrendelik ezt az opciót, érdemes a csúszásmentes felülettel és védőkorlátokkal felszerelt targoncák közül választaniuk, amivel tovább javítható a biztonság és az ergonómia.

Gondolta volna, mi minden függ a kormánytól?!

Minden targoncában a kormánykerék a legtöbbet használt és legfontosabb kezelőszerv. A mini kormánykerék és a ?lebegő? kartámasz ergonómiailag ideális választás, amit igazoltak azok a tudományos vizsgálatok is, amelyek a targoncavezetőknél a túlerőltetésből eredő egészségügyi problémákkal foglalkoztak. Ha a kormánykerék és a kartámasz a testhez közel helyezkedik el, a kezelő a haladás irányába nézve természetesebb helyzetben tudja tartani a nyakát is. Az elrendezésnek köszönhetően a kezelő bal válla a háttámasznál lesz, így tovább csökkentve a nyak feszülését. Mivel a targoncavezető az idő 70%-ában a haladás irányába néz, ez egy nagyon lényeges tulajdonság.

A hagyományos volna a legjobb??

Miért is fontos az a bizonyos ?dead man switch? szenzor? A komissiózó targoncáknál nem feltétlenül a hagyományos ?dead man switch? szenzor a legjobb választás, mivel ez a kapcsoló korlátozza a targoncavezető mozgását a fülkében, és ha a kezelő a szükségesnél nagyobb erőt fejt ki, hogy lenyomva tartsa a kapcsolót, azt a lábát feleslegesen túlterheli. Előnyösebb megoldás egy olyan ?dead man switch? szenzor érzékelő, amely a fülke padlóját teljesen lefedi, így megnő a kezelő mozgástartománya és jobban koncentrálhat a munkára is.

www.nagoya.hu

Véleményed van?

Korlátozott HTML

  • Engedélyezett HTML jelölők: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
  • A webcímek és e-mail címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.