Két világpremier a Jungheinrichtől

Intralogisztika 4.0 a Jungheinrichnél már működő gyakorlat

A Jungheinrich 2018-ban a LogIMAT kiállításon mutatta be a nemzetközi szakmai közönségnek az intralogisztika 4.0 kihívásaira kifejlesztett innovatív, biztonsági és hatékony megoldásait. A tavalyi évhez képest mintegy 15 százalékkal nagyobb területen, 924 négyzetméteren mutatkozott be a LogiMAT legnagyobb kiállítója.

A látogatók első kézből ismerhették meg a Jungheinrich intralogisztikai hálózati világát, melyet anyagmozgató gépek, logisztikai rendszerek és szoftverek alkotnak. A rangos kiállításon a nagyvállalat két olyan világpremiert mutatott be, melyek új mértéket teremtenek a raktárakban a hatékonyság és termelékenység területén.

A világ első integrált lítiumion akkumulátoros tolóoszlopos targoncája

A Jungheinrich, kihasználva a helytakarékos és hatékony akkumulátor technológiát, megalkotta forradalmian új gépét, az ETV 216i tolóoszlopos targoncát. A tolóoszlopos targoncák legújabb generációja jelentősen fejlettebb ergonómiával rendelkezik. A fejlesztők a design kialakításánál figyelembe vették az ügyfelek ötleteit és igényeit. A targonca újszerű szerkezetének köszönhetően a kezelőfülke tágasabb, és tökéletes a kilátás a gép környezetére. Kompakt kialakításának köszönhetően a gép rendkívül könnyen mozgatható. A hagyományos tolóoszlopos targoncákhoz képest az ETV 216i
jelentősen hozzájárul a raktár hatékonyabb működtetéséhez.

A savas ólom akkumulátorokhoz képest a li-ion akkumulátor karbantartásmentes és folyamatos, egyenletes teljesítményt nyújt. A rövid töltési idejének köszönhetően a hét minden napján 24 órában működtethető. Az ETV 216i típus teherbírása 1600 kg, emelési magassága 10,7 méter.

A forradalmian új gépet az Ipar Napjai kiállítás látógatói személyesen megtekinthetik 2018. május 15-18. között a Jungheinrich standján és a passzázson.

Csúcsteljesítmény a raktárban

A kiállításon mutatták be az első saját fejlesztésű, nagy teljesítményű, darabáru tárolására alkalmas felrakógépet. Az STC 2B1A típus high-tech technológiája és innovatív kialakítása csúcsteljesítményt garantál, hatékony működést biztosít, és optimalizálja az üzemen belüli logisztika költségeit. Mindezek eléréséhez a rendszer három új szabadalmat is alkalmaz: újszerű oszlopkialakítást, melynek köszönhetően az emelési magasság elérheti akár a 25 métert és maximális stabilitást biztosít a könnyűszerkezet ellenére, innovatív sínszerkezetet a minimális célmegközelítés érdekében, valamint beépített omega-meghajtást, amely helytakarékos raktározást garantál.

Az STC 2B1A típus kategóriájának legnagyobb teljesítményű darabáru-tároló rendszere. Akár 6 m/s menetsebességével, dinamikus gyorsulásával a legnagyobb teljesítményű gépek élvonalába tartozik. Emellett úgy nevezett „SuperCaps” energiapufferrel rendelkezik, amely speciálisan a menettulajdonsághoz illeszkedik.