Költségcsökkentés technológiafejlesztéssel a nyomtatott csomagolóanyagok gyártásába

Az ipari technológiák fejlesztéseknek általánosságban több célja lehet, azonban valamennyi cél mögött közös motiváció a piaci előny megszerzése a konkurenciával szemben. Legyen szó magasabb minőségi elvárásoknak megfelelő termék-előállításról, vagy a gyártási költségek, folyamatok optimalizálásáról, a legtöbb esetben a technológiai fejlesztés valamilyen új beruházást is igényel. Ezek a beruházások mindig jelentenek bizonyos kockázatot az úttörők számára, hiszen a legfrissebb technológiák árában a fejlesztési költségek még magas hányadot tesznek ki, ugyanakkor e termékek mögött gyakran nincs elég tapasztalat, a marketing által megálmodott üzleti előnyöket még nem támasztja alá a gyakorlat. A dilemmát nehéz feloldani, a közhely ? miszerint kockázat nélkül nincs üzlet ? elég stabil lábakon áll, ugyanakkor jó néhány pozitív példa erősíti a másik mondást is, miszerint a bátraké a szerencse.

A nyomtatott csomagolóanyagok gyártási technológiáiban rengeteg fejlesztést láttunk az elmúlt években, sőt a legutóbbi szakmai kiállítás, a Label Expo 2017 fényében kijelenthetjük, hogy az útkeresés jelenleg is gőzerővel zajlik.


Automata flexofesték-kiadagoló (Füll)

Jó példa ere a hagyományos analóg gépek gyártóinak kooperációja a digitális technikák képviselőivel, melynek eredménye a különböző hibrid nyomdagépek tömeges megjelenésében érhető tetten. Van azonban a technológiai fejlesztéseknek egy másik iránya is, amely a csillogó, ?paradigmaváltó? új termékek mellett több ?gyelmet érdemel. Ennek az egyik eleme a meglévő gyártási, vagy az azokat kiszolgáló folyamatok optimalizálása. A pénz ott hever a földön, megszokásból megyünk el mellette. A gyakorlat, amit évek alatt megszoktunk, és rutinná vált, bizony csapdákat rejt, gyakran a folyamatokat végzők fejében már nincs is magyarázat, hogy miért pont így csináljuk, mondván: ?mindig így csináltuk, ez működik?. De vajon ma is az a legjobb megoldás, amit évekkel korábban kitaláltunk? (Nagyon egyszerű példa a megszokásokra az anyagmozgatás: az alapanyagok útja a raktárak és gyártási folyamatok között gyakran rejt értékes idő- és erőforrás-tartalékokat.) A másik fontos elemei azok a fejlesztések, amelyek már bizonyítottak, de korábban elmentünk mellettük a rossz ár?érték-arány vagy a megfelelő referenciák hiánya miatt.


UV Inkjet Hybrid (Lombardi)

Ezek a technológiák a nagyobb kockázatot vállaló piaci szereplőknél már megkeresték a fejlesztési költségeket a gyártóiknak, és folyamatosan hasznot hoznak az üzemeltetőiknek, hiszen azonos feladatokat gyorsabban, hatékonyabban, kevesebb selejttel, olcsóbban tudnak elvégezni az emberi munkaerőnél. Jó példa erre a nyomdai festékkonyha, ahol a kézi festékkeveréssel szemben az automatizálás rengeteg költséget takaríthat meg jelentős minőségjavulás mellett.


100%-os minőségellenőrző rendszer (DeCoSystem)

A gépi festékkimérés nemcsak összehasonlíthatatlanul gyorsabban végzi a dolgát, de ugyanazt az árnyalatot mindig elsőre sikeresen biztosítja. A precíz kimérésnek járulékos előnye, hogy valamennyi kiadott, illetve visszavett maradék festék szigorú nyilvántartásba kerül, ezáltal mindig tudjuk, mi van a polcon; hasonló receptúra esetén ?gyelmeztetést kapunk, ha már van készletben az adott szín, vagy felajánlhatja az átkeverését is. Ily módon a kevert festékek készlete jelentősen csökkenthető, ami vastagon meglátszik a költségeken is (nem beszélve az ?elfelejtett?, majd idővel tönkremenő színekről melyeknek megsemmisítése szintén pénzbe kerül). Ugyancsak örök téma a selejt minimalizálása. A modern gyártósorok nagy hangsúlyt fektetnek a beállási, formaváltási és gyártásközi selejt lehető legalacsonyabb szinten tartására. Ugyanakkor a hibás termék gyártáshoz szervesen kapcsolódik egy mondhatni súlyosabb probléma, mégpedig az ügyfélpanaszok, reklamációk problémája. A különböző automatikus meg?gyelőrendszerek ma már szinte bármilyen gyártósorra felszerelhetőek. Működésük során, az emberi szem számára nehezen észlelhető hibák, valós idejű jelzésével nem csak a költséges selejt gyártása kerülhető el, de az ügyfél reklamációk is megelőzhetőek. A kamerák és az elemző algoritmusok fejlődése lehetővé teszi a nagy sebesség melletti működést, illetve olyan termékek ellenőrzését is melyeket korábban csak emberi munkával voltak lehetségesek (pl. átlátszó palackok/ tégelyek nyomatai).

Ferry Contact Kft.

yes