Ugrás a tartalomra

Levegő párásítás csomagolásokhoz

Szerkesztőség
KözzétéveJune 11, 2018
nohozzászólás

Az optimális levegő páratartalom a csomagolóanyagok gyártása és nyomtatása során fontos klímaparaméter a magas termékminőség és a gördülékeny gyártási folyamat biztosításához. 

A levegő párásítás jelentősége

A szabványosított gyártási feltételek egyre fontosabbak a papír, a karton és a fóliák nyomtatása és továbbfeldolgozása során. Az ügyfelek egyre magasabb igényeket támasztanak a csomagolóanyagok feldolgozásánál, és az új műanyagok és fóliák felhasználási lehetőségei egyre újabb kihívások elé állítják a csomagolóanyag-ipart.

A folyamatosan növekvő gépsebességek miatt már az optimális anyagtulajdonságoktól vagy klímafeltételektől való legkisebb eltérések is jelentősen zavarhatják a gyártási folyamatot. Ennek következtében a gépidő korlátozottsága, a termelés leállása és elkerülhető többletköltségek léphetnek fel. A kiegészítő levegő párásítás egyre fontosabb, hatékony minőségbiztosítási intézkedés a csomagolóanyag-iparban.

Méretváltozások

A helyiség relatív páratartalmának a feldolgozandó anyag optimális saját páratartalma alá csökkenése esetén nedvességleadás történik. Az anyag szélei kiegészítő levegő párásítás nélkül nedvességet adnak le a környezetnek, összezsugorodnak, és létrejön az úgynevezett "tányérosodás". Ezek a méretváltozások a nyomtatási folyamat és a stancolás során jelentős gyártási problémákhoz vezethetnek. A Chromoduplex-kartonok nyomtatása, stancolása és ragasztása például állandó, 45-50%-os relatív páratartalmat igényel a zavartalan gyártás és a termékek tökéletes illeszkedésének garantálásához.

Elektrosztatikus feltöltődések

A gyorsan forgó nyomda és továbbfeldolgozó gépek súrlódása következtében kialakuló sztatikus elektromosság jelentős hatással lehet a csomagolóanyag-iparra. A vékony anyagok, címkék és szintetikus anyagok, pl. polipropilén-fóliák gyakran érintettek a nemkívánatos feltöltődés által.  A folyamattól függően az anyag optimális áthaladásához 50% és 60% közötti relatív páratartalom szükséges, amelyet levegő párásítással egész évben állandó szinten lehet tartani.

Igényelje itt az információs csomagot és tudjon meg többet:

Link: https://www.condair-systems.hu/infocsomag-ipar

Véleményed van?

Korlátozott HTML

  • Engedélyezett HTML jelölők: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
  • A webcímek és e-mail címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.