Ugrás a tartalomra

Mariotti targonca már Magyarországon is ? a Pagáttól

Mariotti targonca már Magyarországon is ? a Pagáttól

Ez egy nagy múltú, régi hagyományokkal rendelkező cég az anyagmozgatás terén (1920 óta) és az egész világra exportál. A tervezés és a gyártás Olaszországban...
Szerkesztőség
KözzétéveNovember 27, 2013
nohozzászólás
Ez egy nagy múltú, régi hagyományokkal rendelkező cég az anyagmozgatás terén (1920 óta) és az egész világra exportál. 
A tervezés és a gyártás Olaszországban folyik, egy gyárban Grugliasco-ban (Torino). Kategóriája piacvezetőjeként, a MARIOTTI az egyetlen cég a világon, amelyik több mint 20 különböző háromkerekű elektromos targonca típust kínál eladásra. Teherbírásuk 400 ? 1300 kg-ig terjed, egyedülálló teljesítményük pedig alkalmassá teszi őket, hogy megfeleljenek a piac speciális elvárásainak is.
90 éves történetének köszönhetően a cég jelentős szakértelemmel rendelkezik és maga tervez számos targoncaalkatrészt, mint például a meghajtást és az oszlopokat. Ezután az alkatrészeket erre szakosodott külső beszállítók gyártják le. A minőségellenőrzést és az összeszerelést a MARIOTTI gyárában végzik.
A MARIOTTI kutatás-fejlesztés orientált, keresi az újszerű megoldásokat és a vevők sajátos igényeinek megfelelő egyedi termékeket is kínál.
 
Ahol megtalálható:
A Mariotti kereskedelmi hálózata egyre terjed. A cégnek széles terjesztői hálózata van, ami az egyes országokban működő kizárólagos terjesztőkből illetve importőrökből áll. Ennek köszönhetően a Mariotti személyre szabott kereskedelmi tanácsokat és hatékony értékesítést követő szolgáltatásokat tud nyújtani. 
Ahol jelen van a Mariotti
Európa: 
Ausztria, Belgium, Cseh Köztársaság, Dánia, Finnország, Franciaország, Németország, Nagy Britannia, Görögország, Magyarország, Írország, Olaszország, Luxemburg, Málta, Hollandia, Lengyelország, Portugália, Románia, Szlovákia, Szlovénia, Spanyolország, Svédország és Svájc.
A világ többi része:
Chile, Kína, Izrael, Indonézia, Új-Zéland, Oroszország, Szingapúr, Dél-Afrika, Amerikai Egyesült Államok, Kanada, Mexikó, Panama, Tajvan, Thaiföld, Tunézia és Törökország.
Mariotti történelem:
Vasco Mariotti alapította 1920-ban, ipari targoncák, kocsik, emelőtargoncák, trélerek és csomagolóanyagok tervezésére és értékesítésére az olasz piacon. 1973-ban a céget megvásárolták a jelenlegi tulajdonosok, akik elkezdtek speciális anyagmozgató rendszerek tervezésébe és gyártásába kezdtek, hogy megfeleljenek néhány vevő különleges elvárásainak. 1976-ban meg is kezdődött a raklapmozgatók, targoncák, kis teherbírású ellensúlyos targoncák, ellensúlyos targoncák és elektromos targoncák gyártása. A következő évtizedben a Mariotti több alkalommal állított ki a Németországban megrendezett CeMAT kiállításon. Az egyik legsikeresebb bemutatott targonca, a MYCROS 4 a világ legkisebb fedélzeti kezelő által működtetett targoncája, ami mindössze 990 mm hosszú (L2). Két évig tartó tárgyalásokat követően a cég elkezdett exportálni az USA-ba 2000-ben. 2004-ben mutatkozott be az új ME típus a MOVINT vásáron (Olaszország) a MYCROS típusú termékekkel együtt, a következő évben pedig bemutatta a MYCROS AC prototípusát a CeMAT rendezvényen. 2006-ban részt vett a francia MANUTENTION piacon és új értékesítési szerződést kötött az MH DISTRIBUTION-el és a SMITH & GRAMLEY-val, amelyek a MARIOTTI termékek kizárólagos importőrévé válnak az USA-ban, Kanadában és Mexikóban. A MYCROS AC, az új váltóáramú elektromos targonca 2007-ben debütált, ami 30 év tapasztalatot testesít meg az új technikai koncepcióval és innovatív megoldásokkal készült kompakt targoncák tervezésében. Ismételten vettek részt a MOVINT vásáron (Olaszország), a SIL ?en (Spanyolország), az MSV-n (Cseh Köztársaság) és az IMHX vásáron (UK).  Az ME termékek megújulásával létrejött a ME AC, majd a váltóáramú vontatómotort, új hidraulika rendszert és új fogasléces kormányzórendszert is piacra dobták. 2011-től minden MARIOTTI targonca váltóárammal működik. A Pagát Gold Zrt. pedig büszke arra, hogy 2013-tól forgalmazhatja termékeiket.
CeMAT kiállítás Németország
Targoncák:
A MYCROS AC 4-6C targoncáknak számos egyedi tulajdonsága van valamint olyan szűk helyeken lehet velük dolgozni, ahol a többi targoncával nem. 
Ez a targoncatípus 1095 mm hosszú (L2) a teherbírása pedig 400 kg (MYCROS AC 4) vagy 600 Kg (MYCROS AC 6C). Az alaptulajdonságai közé tartoznak a következők: szervokormányzás, integrált oldalmozgató, váltóáramú vontatómotor, elektronikus emelésvezérlő és hidraulikus fékek. Az ülés és a vezérlő berendezések a kezelő kényelmének maximális figyelembevételével készültek.  A nagyobb teherbírású targoncáknál is használt különleges sebváltóházat és a fogasléces szervokormányrendszert V. MARIOTTI tervezte.
Az AC technológia:
A meghajtó és emelőmotorokat egyaránt 36 V-os váltóáramú rendszer hajtja. Ezeknek a súrlódásmentes motoroknak kevesebb kopásnak kitett alkatrésze van, ami csökkenti a karbantartási költségeket, növelve ezzel a költséghatékonyságot a hagyományos egyenáramú motorokkal összevetve. A váltóáramú motorok is növelik az energiatakarékosságot, növelve az akkumulátor élettartamát. A MYCROS AC váltóáramú technológiája a következőket tartalmazza: Jármű Vezérlőrendszer (VCS), egy többfunkciós LCD kijelző, valamint inverterek (típustól függően kettőtől négyig terjedhet a számuk) az aszinkron motorok irányítására. A rendszer minden eleme a CAN adatbusz technológia használatával kommunikál egymással. Ez lehetővé teszi a digitális adatforgalmat és az elektromos kábelek számának a csökkentése révén egyszerűsíti az elektromos rendszert is. Ennek eredményeként a rendszer megbízhatósága jelentősen megnőtt. A Jármű Vezérlőrendszer és az inverterek folyamatosan ellenőrzik a targonca minden funkcióját. Ezen felül a motor energiaellátását is egy rugalmas, fejlett módszerrel oldották meg, a gyorsulás dinamikus és sima, az elektromos fék pedig energiát nyer vissza, valahányszor felengedik a gázpedált. Ez a váltóáramú technológia növeli a targonca teljesítményét és megkönnyíti a kezelő munkáját, így növelve a termelékenységet. Speciálisan a MYCROS AC-re terveztek egy új, kompakt  fogasléces kormányrendszert, hogy ezzel felváltsák az előző széria hidraulika láncos-fogasléces rendszerét. Ez az új kormánymű segíti a precíz vezetést, valamint megbízhatóságot és energiatakarékos fogyasztást is biztosít.
Az összes többi V. Mariotti által gyártott modellhez hasonlóan a MYCROS AC targoncáknak is állítható tengelytávjuk van. Miközben a rakományhoz közelítünk, megrövidíthetjük a tengelytávot azáltal, hogy az oszlopot előre döntjük. Ez lehetővé teszi a fordulási sugár csökkentését. A teher cipelése közben meg is nyújthatjuk a tengelytávot úgy, hogy az oszlopot hátra döntjük. Ez növeli a tapadást és a stabilitást. A V. Mariotti folyamatos kutatómunkája egy egyedi innovációt eredményezett: a szabadalmazott Quick Change Mast (QCM) (gyorsan cserélhető oszlop) rendszert. Az oszlop el van különítve az elülső motoroktól és a tengelyektől, lehetővé téve a gyors kiszerelést és megkönnyítve a karbantartást. Ez a szabadalmazott rendszer alapból rajta van minden MYCROS AC targoncán. A MYCROS AC az egyetlen háromkerekű targonca típus, amelynek a tengelytávja is állítható és van rajta QCM (gyorsan cserélhető oszlop) rendszer. A MYCROS AC-n ezen felül van még beépített oldalmozgató és elektronikusan vezérelt emelő, ami biztosítja a hidraulika rendszer funkcióinak precíz vezérlését és csökkenti az energiafogyasztást.
ME AC választék:
Az ME design egy kis és újszerű karosszériát, csúcstechnológiájú elektronikát, különlegesen tervezett oszlopot, hátsó hajtóművet és fogasléces kormányművet tartalmaz. Ennek eredményeként kaptuk meg a forradalmian új Mariotti ME AC targonca sorozatot. Kompakt méret, egyszerűség és minőség jellemzik az ME targoncákat. Az egyedi ME tervezésnek köszönhetően a felhasználó problémamentes karbantartást, könnyed kezelést, tartós teljesítményt és alacsony üzemeltetési költségeket kap. 
Az ME AC típus minőséget és csúcstechnológiát kínál. A teherbírás a kiválasztott oszloptól és modelltől függően 600-tól 1200 kg-ig terjed.
Az oszlopok kaphatóak standard, dupla és triplex összeállításban, 2900 mm-től 5700 mm magasságig. Standard felszerelés a beépített oldalmozgató, állítható kormány, regeneratív fék, sárga villanólámpa, hátrameneti riasztó, kürt, vészleállító, szervokormány, akkumulátor-töltésjelző, állítható ülés biztonsági övvel és oldalsó kartámaszokkal.
Habár a ME AC kompakt és gyorsan mozgó, úgy tervezték, hogy a fedélzeti térkihasználás optimális legyen, a kezelőnek pedig kényelmes és biztonságos munkakörnyezetet biztosítson. A targonca könnyen hozzáférhető és olyan üléssel van ellátva, amelynek állítható a háttámlája és a karja. A kereszttartóra szerelt kormányoszlop is állítható és több helyet biztosít a lábaknak. A hidraulikus működtető karok is könnyen elérhetőek és ergonomikus a kialakításuk is, így a kezelő kényelmesen hozzájuk férhet.
A fent leírt beállítások lehetővé teszik a kezelőnek, hogy a megfelelő beállítást válassza ki, maximális kényelmet biztosítva a targonca működtetése során. Az ME targoncák hidraulikus fékekkel vannak felszerelve és két sebességgel: normállal és lassúval, ami kihatással van a sebességre és a gyorsulásra is. Mindez növeli az irányítás pontosságát a szűk helyeken történő manőverezés közben valamint ha nagy magasságban kell dolgozni.  
Az alapfelszerelések széles skáláján felül a ME AC modellekhez a kiegészítők széles választékát is kínáljuk, hogy a targoncák ezáltal megfeleljenek az Önök speciális anyagmozgatási igényeinek: fagyasztó tároló ? első és hátsó világítás ? padlón nyomot nem hagyó gumik ? széles visszapillantó tükör ? különböző adapterek ? Amennyiben szüksége van valamilyen kiegészítőre, ennek elérhetőségéről érdeklődjön az ön targoncaforgalmazójánál. 
A Mariotti-pletta részletes információit megtalálja a www.mariotti.hu oldalon. 
További információért forduljon a Pagáthoz bizalommal, az alábbi elérhetőségeken!
 
Tel.:+36 1 402 4222

Véleményed van?

Korlátozott HTML

  • Engedélyezett HTML jelölők: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
  • A webcímek és e-mail címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.