Packaging Innovations Warsaw 2018

A lengyel fővárosban, Varsóban rendezték meg április 17-18.-án a jubileumi, 10. Packaging Innovations kiállítás az Expo XXI vásárközpontban.

A lengyel vállalkozásokon túl nemzetközi cégek leányvállalatai és a környező országokból, elsősorban Németországból, illetve a volt szovjet utódállamokból, Oroszországból, Ukrajnából, Fehéroroszországból érkezett vállalatok standjaival találkoztunk a városközpont közelében, egy egykori gázgyár területén kialakított kiállítási központ csarnokaiban. Magyar kiállítót sajnos nem láttunk.

Különbemutatók, kísérőrendezvények

A rendezvény bár rövid, mindössze két napos volt, számos bemutató, szeminárium, workshop színesítette. Legnagyobb érdeklődés a Label Innovations és a Packaging (R)evolution konferenciákat övezte, de sokan érdeklődtek napjaink sokat emlegetett témái, az okos csomagolások, okoscímkék és az Ipar 4.0 csomagolási alkalmazásainak tárgyában tartott előadások iránt is.

Packaging (R)evolution

„Minden, ami a legfrissebb és leginkább forradalmi a csomagolás világában!” – mottóval vezették fel a konferenciát, amely során a csomagolások piacának szakemberei rövid és dinamikus prezentációkban mutattak be új, érdekes és néha meglepő megoldásokat a címkék és csomagolóanyagok nyomtatására, a csomagolásra, valamint a szélesen értelmezett formatervezésre.