Ugrás a tartalomra

A raklapok javítása is engedélyhez kötött

EPAL EUR-csereraklapok javítása is engedélyhez kötött tevékenység.
Szerkesztőség
KözzétéveOctober 23, 2017
nohozzászólás

Az EPAL EUR-csereraklapokat az iparban számos területen alkalmazzák, főleg a raktározás, a szállítmányozás és logisztika ágazataiban nyújtanak nagy segítséget. Mindenki számára ismert, hogy az EPAL EUR-csereraklapok szigorú szabványok szerint készülnek, és csak licenccel rendelkező gyártók állíthatják elő. Ám azt már csak kevesen tudják, hogy az EPAL EUR-csereraklapok javítása is engedélyhez kötött tevékenység.

 

A csererakodólapok a szélső tuskókon szabványos EPAL jelzéssel jogszerűen ellátott raklapok. Az EPAL EUR-csereraklapokat gyártó- és javítócégeknek be kell tartaniuk az EPAL szigorú technikai követelményeit a raklapok gyártása, javítása és ellenőrzése során.

Az EPAL EUR-csereraklapok gyártását és javítását az EPAL független ellenőrzőszervezete rendszeresen ellenőrzi, előre be nem jelentett ellenőrzések során.

A megfelelő minőségű, új EPAL EUR-csereraklapokat minősítő kapoccsal, majd javítást követően javítószeggel látják el a hosszanti oldal középső tuskójában. Mind a minősítő kapocs, mind a javítószeg ?EPAL oválisban? jelöléssel van ellátva, továbbá a javítószeg a javító egyedi azonosító számát is viseli. A javító minden javított és leszállított tétel mellé írásos igazolást ad a megbízó felé, amely tartalmazza a javított raklapok darabszámát.

A csereraklapot ugyanúgy kell kezelni, mint az árut.

Azonos minőségi és mennyiségi átvételi eljárás szerint kell az átadás-átvételt végrehajtani. Az átadás-átvételt a szállítólevélen, tételesen a kategóriáknak megfelelően kell dokumentálni.

Nyilvántartásba csak a csereképes, kategorizált raklapok kerülhetnek.

Minden olyan ponton (vevő, szállító, kereskedő), ahol árut raknak rá, gyűjtik, cserélik és visszaküldik a partner részére a raklapot, az az elvárás, hogy a cserére alkalmatlan raklapot ne engedjék tovább.

További információ: www.epal-raklap.hu.

EPAL Magyarországi Képviselet, info@epal-pallets.hu vagy +36 30 212 4770.

Véleményed van?

Korlátozott HTML

  • Engedélyezett HTML jelölők: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
  • A webcímek és e-mail címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.