Ugrás a tartalomra

Törlőkendő és környezetvédelem?!

Törlőkendő és környezetvédelem?!

A fenntarthatóság környezetvédelmi alapelv. Hogyan járulhat hozzá egy törlőkendő környezetünk megóvásához? Nem is gondolnák, hogy egy közepes méretű...
Szerkesztőség
KözzétéveJuly 18, 2017
nohozzászólás

A fenntarthatóság környezetvédelmi alapelv.

Hogyan járulhat hozzá egy törlőkendő környezetünk megóvásához?

Nem is gondolnák, hogy egy közepes méretű vállalatnál is milyen sokat lehet tenni a környezetért egy egyszerű textil törlőkendő használatával. Márpedig Földünk természeti környezetének óvása gyermekeink és unokáink egészséges és boldog élete szempontjából döntő fontosságú. Fájó aktualitást ad e témának, hogy az Egyesült Államok kormánya nemrégiben visszalépett a nemzetközi klímavédelmi egyezménytől, ugyanakkor örömteli, hogy az intelligens ipari országok felelősséget viselnek e téren, és kiállnak a fenntarthatóság mellett. De hogyan jelképezi mindezt egy egyszerű ipari törlőkendő??

 

Jó termék, teljes szolgáltatás

Magyarországon elsősorban strapabíró, teljes körű szolgáltatás keretében kínált törlőkendőiről ismerik a német MEWA vállalatot. A MEWA nemcsak értékesíti hasznos törlőkendőit, de szolgáltatásként összegyűjtik, kimossák, majd visszaviszik az üzemekbe, ahol újra felhasználhatóak. Ezeket a legkülönbözőbb ipari vállalatoknál használják, a termelés minden fázisában. Akár gépeket kell megtisztítani, akár olajfoltokat eltávolítani, akár festékmaradékokat letörölni a nyomdahengerekről: a MEWA törlőkendői mindig segítenek. De hol itt a fenntarthatóság?

 

Háromütemű környezetvédelem

A fenti teljeskörűséggel elkerülhető az egyszerhasználatosságból kialakuló törlőkendők-hulladékhegy, és megjelenik a fenntarthatóság, hisz e körforgásban a törlőkendőket újra meg újra lehet használni.

A MEWA e rendszerrel a veszélyes hulladékok kezelésére is megoldást nyújt. Az ipari környezetben olajokat, kenőanyagokat, oldószereket és más veszélyes anyagokat használnak, amelyeket a törlőkendők magukba szívnak. A MEWA leveszi az üzemek válláról ezek kezelésének a terhét, hiszen a törlőkendőket környezetkímélő módon kimossák, és a problémás anyagokat elkülönítik.

Harmadszor, a szennyeződéseket termikusan hasznosítják ? az előírásoknak megfelelő elégetésük során energiát nyernek a mosóüzem ellátásához. Ezzel csökken a teljes folyamat energiaigénye, kívülről, például erőművekből kevesebb energiát kell bevinni. Itt a fenntarthatóság a megtervezett, átgondolt folyamat eredményeként jelenik meg.

 

(További érdekességek: a https://www.mewa.hu/vallalat/fenntarthatosag/a-koernyezettel-szembeni-felelossegvallalas/ weboldalon)

Véleményed van?

Korlátozott HTML

  • Engedélyezett HTML jelölők: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
  • A webcímek és e-mail címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.