Ugrás a tartalomra

A Transpack szaklap Hungaropack különdíjainak egyik idei nyertese a DS Smith Packaging Hungary Kft. Elektromotor újragondolt gazdaságos csomagolási megoldása

Alapötlet újratervezve!
Szerkesztőség
KözzétéveDecember 13, 2017
nohozzászólás

A pályázónak 3D CAD file alapján kellett elektromotorokhoz a megrendelő által korábban alkalmazott csomagoláshoz képest új megoldást kidolgozni. A korábbi csomagolás hullámpapírlemez tálcából és fésűsrekesztékből épült fel, összesen 13 elemből.

A pályázó által kidolgozott új csomagolás két elemből áll, tálcából és egy hajtogatással (és ragasztással) összeállítható betétből. A tálca ötrétegű, de finomhullámú hullámpapírlemezből kimetszéssel készül, hajtogatással össze-állítható és sarkain megerősített kivitelben. A rövid oldalon a doboz fala kettőzött és markolónyílást tartalmaz, ami az egység kezelhetőségét segíti. A betét egy ívből kerül kimetszésre, majd négyrétegű hajtogatást és a rétegek egymáshoz ragasztását követően nyeri el végső formáját. A betét egyes rétegeiben kialakított fészkek az elektromotor alakját megfelelően követik, az összeragasztás után is. A megoldás több, eltérő tengelyhosszúságú termékhez is használható.

A fejlesztés eredményeként 37,5%-kal több termék szállítható az új csomagolásban, ugyanilyen mértékben csökkent a szállítási költség, az áruvédelem hatékonyabb lett, a csomagolási művelet pedig gyorsabbá, hatékonyabbá vált.

Gratulálunk!

Véleményed van?

Korlátozott HTML

  • Engedélyezett HTML jelölők: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
  • A webcímek és e-mail címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.