Ugrás a tartalomra

A világszínvonalú kínai

A Niketrans bebizonyította a Hangcha-targoncákkal, hogy létezik garantált minőség a középkategóriában is
Szerkesztőség
KözzétéveSeptember 18, 2017
nohozzászólás

Az előítélet vakká tesz minket a szemmel látható dolgokra is ? mondta állítólag Konfuciusz, a kínai univerzizmus nagy bölcse. Prekoncepcióink ledolgozását manapság a különféle kínai termékek növekvő jelenlétén is gyakorolnunk kell ? erre példa az a sikertörténet, amit a Niketrans Targonca Kft. ért el a Hangcha nevű árumozgató gépek forgalmazásával. Hol tartanak most? ? kérdeztük Gáspár Imre ügyvezető és Horváth Péter kereskedelmi igazgatókat.

 

Egy olyan cégről, mint a ? jogelődeit tekintve ? legnagyobb múltú hazai targoncaipari vállalatként létező Niketrans, feltételezhető, hogy megfontolják, mihez adják a nevüket. Így első kérdésünk nyilván arra irányul: a legendás Caterpillar targoncák mellett miért vágtak bele a kínai Hangcha targoncák forgalmazásába is? ? Jogos a kérdés, de vannak egyértelmű tények, amik mentén nem lehet egy kalap alá venni a kínai gyártmányokat ? mondja Horváth Péter. ? A Hangcha 1957 óta gyárt és exportál, (ma már évi 80 ezer darabos az éves termelése(!) nagyságrendben), a világ minden tájára, így Európába is, igen jó minőségű, kétéves garanciával értékesíthető targoncákat. Emellé kiváló színvonalú szerviz- és alkatrész-ellátást, biztosíthatunk a teljes palettára: dízel-, benzines és elektromos gépekre, gyalog-, tolóoszlopos homlokvillás és terepes targoncákra is, ami valóban csak a klasszikus legnagyobbakra jellemző.

Gáspár Imre a Hangcha targoncák elterjedését szintén a minőségben látja. ? Ez a márka kétségkívül rendkívül jó megoldás ott, ahol közepes igénybevételre nagyon jó ár-érték?arányú gépeket akarnak üzemeltetni. A futásteljesítményük ugyanis abszolút meggyőző, és mi mint kereskedők számos szervizautóval, hatalmas raktári alkatrészkészlettel, alapvetően 24, de igény szerint 3 órán belül reagáló szervizzel állunk a partnereink rendelkezésére. Ezért sem lehet a Hangcha-minőséget az előítéletes ?kínai áru?-kategóriába sorolni! Nem véletlen, hogy a cég Kína első számú targoncaexportőre. A Hangcha targoncák továbbá 1-25 tonnás teherbírásúak, rendelkeznek az EU-ban elvárt minősítésekkel, s többször elnyerték Kína legjobb termékének járó minőségdíjat.

A Niketrans vezetőit a számok is igazolják: 2004 óta, amióta kizárólagos forgalmazói a Hangcha Forklifts-nek, 2000 darabot adtak el, és a partnerek visszajelzései egyértelműen pozitívak. ? Mint Magyarország egyik legtöbb új targoncát értékesítő hazai tulajdonú cége, nem engedhetünk az élvonalbeli minőségből ? fejti ki Horváth Péter utalva arra, hogy a Niketrans a Caterpillar  mellett a Hangcha termékeiben, illetve a hozzájuk fűződő szolgáltatások nívóját érintően is világmárkát lát.

Nagy múlt, stabil jelen. A 2002-ben alakult ? de szakmai elődjét ideszámítva félévszázados múlttal bíró ? Niketrans Targonca Kft. kezdettől dinamikus fejlődést produkált a hagyományos és új technológiát képviselő targoncák piacán. Tavaly a korábbi évi bázishoz képest 30%-os növekedést értek el, miközben országszerte 21 szervizautót üzemeltetnek, 100 milliós alkatrészraktárat tartanak fent a 300 darabos bérflottát üzemeltetnek ? mindezt önerőből, hitel nélkül, stabil pénzügyi alapokon. A két világmárka ? a Caterpillar és a kínai Hangcha ? forgalmazóiként 55 főnek adnak munkát.

 

Kohout Zoltán

Véleményed van?

Korlátozott HTML

  • Engedélyezett HTML jelölők: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
  • A webcímek és e-mail címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.