Drupa 2020 megadja a döntő lökést

A jelentkezési határidő végére lenyűgöző foglaltságról számolt be a szervező, a Messe Düsseldorf vásártársaság.

A drupa, a nyomtatási technológiák elsőszámú szakvására 2020. június 16-26. között meghatározó lökést ad a világ nyomdaiparának további fejlődéséhez.  

A Messe Düsseldorf szerint nagy érdeklődés volt a kiállítási terület iránt, hiszen röviddel a hivatalos jelentkezési határidő lejártát követően már a szakvásárra tervezett 160.000 négyzetméter több mint 96 százalékát lefoglalták. 40 országból adtak le eddig végleges jelentkezési nyilatkozatot a vállalatok, de nem csupán az ágazat vezető világpiaci szereplői, hanem a feltörekvő kisebb vállalatok és ígéretes startup-ok is. A kiállítók naprakész jegyzéke a www.drupa.com oldalon áll rendelkezésre.

Werner Matthias Dornscheidt, a Messe Düsseldorf vezérigazgatója munkatársaival együtt örül a jelentkezési időszak kedvező eredményeinek: - A nyomdaipari vállalatok tudják, hogy négyévente tökéletes színteret nyújtunk Düsseldorfban vállalati sikereikhez. És ezek a vállalatok számítanak is a vezető világvásárukra: már most elmondhatjuk, hogy az ágazat kulcsszereplői legalább azonos, ha nem nagyobb területen mutatják be termékskálájukat. Valamennyien izgatottan várjuk a drupá-ra beharangozott újdonságokat a termékek és szolgáltatások között.

A drupa 2020 szakvásár ismét elfoglalja a düsseldorfi vásárközpont valamennyi csarnokát. A kínálat tagolása világos és jól áttekinthető:

1. Nyomdai előkészítés / nyomtatás

2. Média-előkészítés / többcsatornás megjelentetés

3. Nyomdai utómunkák / átalakítás / csomagolás

4. A jövő technológiái

5. Anyagok

6. Berendezések / Szolgáltatások / Infrastruktúra

Sabine Geldermann, a drupa igazgatója és a Messe Düsseldorf nyomtatási technológiai rendezvényeinek globális igazgatója meggyőződéssel vallja, hogy a szakvásár szemlélteti a nyomdaipar egészére jellemző dinamikát és innovációs képességet: - A drupa olyan csúcstechnológiákat és megoldásokat vonultat fel, amelyekkel a legkülönbözőbb piacok célcsoportjait lehet meghódítani. Az elmúlt évek során egyértelműen tapasztalhattuk, hogy a műszaki lehetőségek folyamatos kiterjesztésével egyre nő a nyomtatott termékek lenyűgöző ereje. A nyomtatott termékek tapintható elemekkel, újszerű anyagokkal és kikészítéssel hódítanak meg új dimenziókat egy eddig nem ismert élményvilágban. Emellett a jövőbemutató és a teljes értékláncot átszövő technológiák, mindenekelőtt pedig az egész világot megmozgató megatrendek befolyásolják jelentős mértékben az ágazatunkat: a szerves és nyomtatott elektronika alkalmazásai, a nanotechnológia, az „Ipar 4.0”-ból származó és számtalan folyamatban megjelenő minden fejlesztés. A hagyományos nyomdaipari eljárások mellett főként a csomagolások nyomtatása, az ipari és funkcionális nyomtatás, valamint az additív gyártástechnológiák állnak az előtérben. A tintasugaras technológiában rejlő növekedési lehetőségek és a tintasugaras nyomtatás megjelenő új alkalmazásai hatalmas innovációs erőt jelentenek.

A drupa hotspotokkal, a Touchpoint Packaging, a Touchpoint 3D fab+print, a dna -  drupa next age és a drupa cube különbemutatókkal olyan élményvilágot teremtünk az ismeretek megosztásához és a párbeszédhez, ahol tükröződik az ágazat szakmai hozzáértése és kreativitása.

A drupa 2020 szakvásárhoz, a kísérő rendezvényekhez és a különleges fórumokhoz kapcsolódó naprakész információkat a www.drupa.com oldalon kínáljuk. A nyomda-, média- és csomagolóipar újdonságait és fejlesztéseit a drupa blog ismerteti a https://blog.drupa.com/en címen.

További információk:
www.facebook.com/drupa.tradefair
www.drupa.com
 

Összeállította: Kalmár Nárcisz

no