fbpx

Fókuszban az igényesség

Írta: Szerkesztőség - 2014 szeptember 17.

A Saint-Gobain Construction Products Hungary Kft. halmajugrai gyára az egyetlen hely Magyarországon, ahol gipszkarton gyártás folyik. A Rigips Gipszkartongyár 60-70 főt foglalkoztat, a termelés teljesen automatizált.

 

A raktárban elsősorban nagy tömegű, nagy kiterjedésű gipszkarton lapokat kell rakodni többnyire nagy magasságba, ezért választotta a gyár sok évvel ezelőtt a Jungheinrich 5 tonna teherbírású, gázüzemű gépeit. Jelenleg 5 db, kabinnal felszerelt TFG 550-es gép látja el 2-3 műszakban a kamionrakodást és a raktár kiszolgálását.

„Büszkék vagyunk arra, hogy a 6 éves gépeink állapota kifogástalan. Nemcsak arra figyelünk, hogy minden karbantartás megtörténjen, hanem az is fontos számunkra, hogy még a gép fényezése is kifogástalan legyen.” – vallja Nagy Norbert raktárvezető. Mindegyik targoncának saját kezelője van, akik vigyáznak a gépükre, tisztítják, rendben tartják azt. A gyár területén külön targoncajavító műhelyben végezhetik a munkát a Jungheinrich karbantartásra, vagy javításra érkező szerviz technikusai. Ha valaki végignézi a Rigips Gipszkartongyár Jungheinrich targoncáit, úgy gondolhatja, hogy most gördültek le a gyártósorról.

A gyár a minőség és a megbízhatóság miatt választotta a Jungheinrich gépeit. Filozófiájuk szerint hazánk egyetlen gipszkarton gyárában mindennek rendben, kiszámíthatóan, megbízhatóan és biztonságosan kell működnie. Ehhez pedig megfelelő partner a Jungheinrich Hungária Kft. és a Jungheinrich targoncák.

 

Forrás: https://trustyourmachine.com