Ugrás a tartalomra

Hatékonyság és biztonság: a beállós targonca megoldás a problémáira

A beállós targonca számos problémás raktári munkánál lehet tökéletes választás, különösen szűkebb folyosók esetén.
Szerkesztőség
KözzétéveMarch 20, 2018
nohozzászólás

A beállós targonca számos problémás raktári munkánál lehet tökéletes választás, különösen szűkebb folyosók esetén. Ha pedig az anyagmozgatás hatékonyságát és biztonsági szintjét szeretnék növelni, a beállós targoncánál jobbat nem találhatnak, és ezt nem azért mondjuk, mert az UniCarriers/TCM volt az első a világon, aki beállós targoncát gyártott.

Sok más targoncatípus végzi a raklapok mozgatását a beállós targoncához hasonlóan, és ha az áruk alacsonyabb, a mérleg nyelve azok felé billenhet. Viszont a beállós targonca kreatív kialakítása néhány nagyon fontos előnyt kínál.

Ergonómia: kisebb terhelés, több hatékonyság

Ergonómiai szempontból a beállós targoncánál nincs jobb választás. Munkavégzés közben a kezelő természetes testhelyzetet vehet fel, és a kezelőszerveket működtető kezeit is természetes helyzetben tarthatja. Ezzel szemben, a platformmal felszerelt gyalogkíséretű targoncán a kezelőnek néha hosszú ideig kell zárt lábakkal állnia, és fel kell emelnie a karját a tolókar használatához.

Az ergonomikus kialakításnak köszönhetően kisebb a terhelés és a kényelmetlen pozíció miatti időkiesés, így a munkát gyorsabban és könnyebben el lehet végezni.

Nagyobb biztonsági szint

A beállós targonca kiváló eszköz a munka biztonságos voltának javítására és a nyugodt munkavégzés elősegítésére. Mivel a kezelő mindig a targonca belsejében tartózkodik, nincs kitéve annyira a veszélyeknek, mint a hagyományos, gyalogkíséretű targoncán. A felső védőrács általában alaptartozék a beállós targoncáknál, amely az oszlopokkal együtt nyújt védelmet a lezuhanó és oldalirányból érkező tárgyak ellen. Ráadásul a gyalogkíséretű targoncáknál rendszerint hiányzó kezelői jelenlét kapcsoló a legtöbb beállós targoncán megtalálható, ami szintén növeli a biztonsági szintet, mivel megakadályozza a targonca működését, amikor a kezelő nem képes azt irányítani.

Gyorsabb és tartósabb

Kialakításának köszönhetően a beállós targonca sokkal tartósabb, jobban bírja a talajegyenetlenségeket és a kisebb ütközéseket, mint a gyalogkíséretű targonca. Általában nagyobb a haladási sebességük, és jobban gyorsulnak, így a műszak során több feladatot végre tudnak hajtani.

Hatékonyság – helytakarékossággal

A beállós targoncák egyik fontos előnye akkor érzékelhető a legjobban, amikor szűk folyosón kell raklapot leemelnünk a polcról. Gyalogkíséretű targoncánál ilyenkor előfordul, hogy a szűk folyosó miatt a kezelő nem állhat a targonca mögött, a normál kezelői pozícióban, hanem oldalról, kényelmetlen helyzetben kell manővereznie. Ha platform van a gyalogkíséretű targoncán, időbe telik annak lenyitása, felemelése. Beállós targoncánál a kezelő a targonca belsejében tartózkodik, és a targonca minden gond nélkül közel mehet a szemközti polchoz. Ezáltal jelentősen csökken a raklap felhelyezéséhez, leemeléséhez szükséges idő, azaz lényeges növekedés tapasztalható a hatékonyságban.

Stabilitás és stabil szolgáltatás a Nagoyával

A beállós targonca maximális stabilitásáról a négypontos kialakítás gondoskodik (például az Ergo A modellnél). Ez különösen az ötpontos kialakítással összehasonlítva szembetűnő, aminek rugós kerekei kompenzálják a talajegyenetlenségeket. Igaz, hogy a négypontos kialakítású targonca sík talajt igényel a maximális teljesítményhez, de az extra stabilitás mindig megéri. Érdemes tehát megfontolni a beállós targonca beszerzését, mivel a fenti tulajdonságok miatt nagyobb biztonságot és jobb anyagmozgatási hatékonyságot garantál.

Hasznára lenne egy ilyen berendezés? Stabil és szakmailag felkészült tanácsadói hátteret, szervizbázist és alkatrész-ellátást vár? Forduljon a Nagoya Kft.hez, amely nemcsak forgalmaz, hanem üzemeltet és teljes körű szolgáltatást is végez a beállós TCM-targoncák piacán!

http://www.nagoya.hu

Véleményed van?

Korlátozott HTML

  • Engedélyezett HTML jelölők: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
  • A webcímek és e-mail címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.