fbpx

Hogyan optimalizálhatja egyszerűen raktári műveleteit automatizált targoncákkal?

Írta: Szerkesztőség - 2018 május 13.

Az idő pénz: manapság mindent gyorsabban és olcsóbban kell megoldani. És érthető, ha azt szeretné, hogy raktárában mindez biztonságos körülmények között valósuljon meg. Hiszen lássuk be: manapság senki nem engedheti meg magának az erőforrások pazarlását vagy a munkafolyamatok lelassulását. Szóval miért is ne fontolná meg az ismétlődő feladatok automatizálását?

Hozza ki a legtöbbet a munkafolyamatokból, és…

• Optimalizálja az áruk mozgását: az automatizálással egyenletesebbé teheti a munkafolyamatokat, mindezt hatékonyabb vezetési stílus mellett. Az intelligens rendelési rendszer és a flottakezelő szoftver segítségével minimalizálható a szállítási távolság és elkerülhető a csoportosítás, így folyamatosan növelhető a termelékenység.

• Fokozza a biztonságot: az automata targoncák csúcstechnológiás lézeres radarokkal vannak felszerelve, amelyek észlelik az akadályokat, és szükség esetén leállnak. Így a gépek működése még akkor is teljesen biztonságos, ha emberek dolgoznak a közelben.

• Minimalizálja a káreseteket: az automatizált raktári villástargoncák kimagasló pontosságú navigációs és érzékelőrendszerével elkerülhető az áru, az infrastruktúra és a targoncák sérülése. Ezzel egyúttal a károkból eredő költségek és a szervizköltség is csökkenthető.

• Optimalizálja a személyzet foglalkoztatását: ha az ismétlődő feladatokat automata targoncák végzik el, alkalmazottait nagyobb figyelmet igénylő, fontosabb feladatokra csoportosíthatja át.

• Növelje az energiahatékonyságot: A targoncák lítium-ion akkumulátorai automatikusan tölthetők, amihez nincs szükség karbantartási műveletre vagy emberi beavatkozásra.

Nem számít a méret

Nem számít, milyen méretű vagy típusú a vállalkozása, az automatizálással nagy előnyre tehet szert. Igen, még kis raktárak és gyártók esetében is. Mindegy, hogy logisztikai szolgáltató vagy a gyártási területen dolgozik, a vállalkozása igényei szerint kijelölt folyamatok automatizálásával a termelékenység teljesen új dimenziói válnak elérhetővé.

A technológiát bevezetheti szakaszosan, a hétköznapi teherkezelési folyamatok egy-egy részének automatizálásával, vagy teljes rendszer-átalakítást is megvalósíthat a jelentősebb műveletekhez. Még a navigáció típusát is vállalkozásához igazíthatja: ha folyamatosan változó környezetben dolgozik, használjon prizmás navigációt; ha a tárgyak elrendezése aránylag ritkán módosul, a referenciapontok alapján működő navigációt javasoljuk; vagy kettős navigációs rendszerként egymással kombinálva is alkalmazhatja a két típust.

A munkafolyamat mely részeit automatizálhatja?

Gondoljon csak a raktárában zajló folyamatos rakománymozgatásra. Az automatizálást a következő területeken alkalmazhatja:

• Raklapszállítás nagy távolságon: nagy súlyú terhek vízszintes irányú szállítása a munkaállomások között

• Raklapok egymásra helyezése: raklapok egymásra helyezése a kompakt tároláshoz

• Magasban történő tárolás: az áru magasban történő tárolása és mozgatása

• Vontatás: az alkatrészek pontos célba juttatása a munkaállomások között• Kis tömegű tételek mozgatása: vízszintes irányú szállítás 0,5 tonnáig

• Nagy kapacitású tárolórendszerek: raklapszállítás állványokon

Szeretné Ön is alkalmazni ezeket a racionalizált megoldásokat vállalkozásában? Ismerje meg bővebben az automatizálási lehetőségeket még ma, és fedezze fel, milyen előnyökre tehet szert a Toyota automatizált megoldásainak széles választékával.

http://www.toyota-forklifts.hu