fbpx

IVECO BUS világpremier: CROSSWAY Low Entry Natural Power

Írta: Szerkesztőség - 2017 szeptember 29.

Az alternatív hajtások úttörője, az IVECO BUS a hibridhajtású és sűrített földgázzal üzemelő járműveinek óriási sikerei mentén újabb előrelépést tesz azzal, hogy a CROSSWAY típusával új energiaszektorokban jelenik meg. Október 20. és 25. között az IVECO BUS számos fontos újdonságot mutat majd be a Busworld 2017 kiállításon, élükön a régóta várt CROSSWAY LE Natural Power változattal.

Az IVECO BUS Natural Power családja bizonyított mobilitási megoldásnak számít, amely rendkívül környezetkímélő a földgáz és a biometán használata révén. Ezáltal a gyártó egy olyan kínálatot nyújthat, amely jobban tiszteletben tartja a természeti erőforrásokat, a környezetet és a közegészséget. Ez a technológia különösen lenyűgöző előnyöket nyújt a részecske- és a zajkibocsátás terén. Sűrített földgázzal a részecskekibocsátás közel nulla, míg a NOx-kibocsátás több mint egyharmaddal kisebb.  A zajszint feleakkora, rendkívül csendes működést biztosítva a gépkocsivezetőnek, az utasoknak és még a lakosságnak is.

A Natural Power család 100 százalékosan kompatibilis a biometánnal, amely újrahasznosított hulladékból származik. Az IVECO BUS járművek kiváló szén-dioxid-lábnyomot biztosítanak, illetve határozott lépést jelentenek az energiaátállás felé. A környezetvédelmi előnyöket jól mutatja az akár 95 százalékos CO2-csökkenés is. Más ígéretes területek, mint például a „villamos energiából gáz”, célja szintetikus metánt előállítani olyan megújuló forrásokból, mint az elektromos vagy a fotovoltaikus energia. Ez a terület a tárolást és a hálózaton keresztüli elosztás biztosítását is lehetővé teszi.

A gázüzemű járművek egyértelműen az egyetlen olyan érett és megfizethető megoldást képviselik, amelyek kőolajszármazékok használata nélkül képesek megfelelni a ma és a holnap fenntartható közlekedése kihívásainak.

A már húsz éve az alternatív hajtások európai élenjárójának számító IVECO BUS ismét megerősíti vezető pozícióját az alternatív energiák terén, és a forrástól a kerékig egy érett, hathatós és környezetkímélő megoldást kínál. A közlekedés összes fajtájához megfelelően igazítható és nagyon kedvező gazdasági mérleget nyújtó Natural Power megoldások a fenntartható közlekedés szolgálatába állítják az IVECO BUS szakértelmét!

Ez a család a vadonatúj CROSSWAY Low Entry Natural Power modellel válik teljessé, amelyet a legújabb generációjú IVECO CURSOR 9 NP motorral látnak el. Ez a fenntartható jármű igazán okosan átgondolt kialakítást nyújt, ami főként a tetőbe szervesen beépített gázpalackoknak köszönhető. Ez az egyedülálló megoldás – amelyet szabadalmaztattak is – optimalizálja a jármű tömegközéppontját az optimális stabilitás és kényelem érdekében, a gépkocsivezető és az utasok számára egyaránt. Ez a szerves egybeépítés, amely a piacon a legkisebb teljes járműmagasságot nyújtja, a busz bármilyen sajátos korlátozás nélküli üzemeltetését teszi lehetővé.

Különböző járműhosszaival és változataival a CROSSWAY kétségtelenül kategóriájának vezetője Európában. Bemutatása óta már közel 30 000 CROSSWAY buszt adtak át: ez egy igazi sikertörténet.

A Busworld 2017 kiállítás pedig különösen gazdag felhozatallal szolgál majd, sok meglepetéssel. És ki tudja? Talán a szemrevételezésnél többet is kínál majd a CROSSWAY!

 Összeállította: Kalmár Nárcisz