Jungheinrich a Hannover Messe/ CeMAT legnagyobb kiállítója

A Hannover Messe/ CeMAT ünnepélyes megnyitása keretében a hagyományos kancellár látogatás során Dr. Angela Merkel szövetségi kancellár Enrique Pena Nieto mexikói államelnökkel, valamint a szövetségi kormány további tagjaival meglátogatta a hamburgi logisztikai specialista, a Jungheinrich standját.

Hans-Georg Frey az igazgatótanács elnöke és Dr. Lars Brzoska az igazgatótanács tagja tájékoztatták a kancellárasszonyt az intralogisztikai ágazat legújabb trendjeiről. Angela Merkel személyesen indította el gombnyomásra azt a vezető nélküli targoncát, amely az 1,5 tonna tömegű rakományt önállóan a meghatározott helyre szállította. 

-A szállítási feladatok automatizálása a negyedik ipari forradalom egyik kulcsfontosságú technológiája. A szakemberhiány miatt az automata megoldások, mint a vezető nélküli targoncák rendkívül fontos szerepet játszanak a német gazdaság jövőbeni fenntarthatóságában. A Jungheinrich az ágazatban vezető szerepet tölt be ezen a területen. Örömünkre szolgál, hogy személyesen megmutathattuk Dr. Angela Merkel szövetségi kancellárnak átgondoltan megtervezett automatizált raktári megoldásainkat, melyek gyors és biztonságos áruszállítást tesznek lehetővé - nyilatkozta a Jungheinrich elnöke, Hans-Georg Frey.

A Jungheinrich az idei évben a Hannover Messe/ CeMAT legnagyobb kiállítója. „Kulcs a sikerhez” mottóval a hamburgi családi vállalkozás, amely idén ünnepli 65. születésnapját, a kiállításon mutatta be a nemzetközi szakmai közönségnek az intralogisztika 4.0 kihívásaira kifejlesztett termékeit és megoldásait, 5.500 négyzetméter kiállítási területen.

A kiállítás fő újdonságai az EKX 516a típusú automata magasraktári targonca, valamint a Jungheinrich lítiumion megoldásai.

Összeállította: Kalmár Nárcisz

yes