fbpx

Két történelmi márka uniója

Írta: Szerkesztőség - 2018 július 30.

A hosszú és terjedelmes áruk kezelésére szolgáló elektromos, oldalvillás, négyutas és multidirekcionális targoncák gyártása újra középpontba kerül.

Az OMG újrateremtette a Fiora márkát, és bejelentette egy fontos projekt megkezdését: a két történelmi olasz márka targoncáinak összeolvadását.

Az összeolvadás első lépéseként egy önálló részleget hoznak létre a Fiora-OMG oldalvillás targoncák gyártására. Mostantól az 2,0 és 8 tonna kapacitású négy-, illetve multidirekcionális targoncák tervezése, iparosítása és gyártása az OMG mantovai létesítményében történik, ahol beltéri, elektromos targoncákon kívül már 2 és 3,5 tonna közötti, valamint 2,5 tonnás többirányú targoncákat is gyártottak.

Az oldalvillás targoncák OMG portfóliójába történő bevezetése tökéletesen illeszkedik a vállalat stratégiájához, mely szerint olasz tapasztalat alapján egyetlen szervezett, dinamikus és nemzetközi struktúra alatt kínálnak innovatív termékeket egy meghatározott piac számára – mondta Andrea Caloni, az OMG vezérigazgatója. – Az OMG célja, hogy az anyagmozgatás, a speciális és a szűk célpiacú termékek területén globális referenciapontként szolgáljon – tette hozzá a vezérigazgató. Riccardo Fiora, az oldalvillás targoncák történelmi márkájának tulajdonosa így nyilatkozott: „A Fiora márka újjászületése és a több mint 60 éves történelem során végzett jó munka tudata büszkeséggel tölt el bennünket. Az OMG ideális választás a folytonosság, a fejlődés és a nemzetközivé válás biztosítása érdekében.” Azért, hogy megerősítsék elkötelezettségüket, az OMG kommunikációs ügynökséget bízott meg a Fiora márka átalakítására: az eredmény egy új logó, ahol az OMG színek és betűtípusok dominálnak, de a szöveg egyértelműen kifejezi a két történelmi olasz márka sajátosságait, nevezetesen a szakosodást, az innovációt és a rugalmasságot. Az új oldalvillás targonca termékcsalád az OMG színeiben kerül legyártásra, és az új „Fiora-OMG Sideloaders Maker” logóval jelölik a gépeket.

Az új termékpalettát négyutas, multidirekcionális és emelhető fülkés gépek alkotják. Teherbírásuk 2-8 tonna teherbírási tartományban elérhető. A palettán megtalálható kompakt kialakítású gép család is a szűkebb helyeken történő munkavégzéshez. A gépek elérhetők poliurethán kerekekkel beltéri használathoz és szuperelasztikus gumikkal kül- és beltéri használatra. Fülke-kialakítás beállós vagy beülős géptípustól függően. Multidirekcionális gépeknél 12 féle kormányzási program közül lehet választani. Az emelhető fülkés gépek biztonságosabb, precízebb munkavégzést tesznek lehetővé a nagyméretű áruk magasban történő mozgatása során. A villák a fülkétől függetlenül emelhetők-süllyeszthetők, így a kezelő jobb rálátással rendelkezik az emelt termékekre. A gépeket akár egyedi igények alapján is le tudják gyártani.

A korábban az OMG által gyártott, szintén elektromos négyutas LAT-típusok ezután is elérhetők. Ezen gépek beltéri használatra lettek tervezve. Teherbírásuk 2-3,5 tonnás sávban mozog. Az elérhető maximális emelési magassága 6660 mm. 5 féle előre programozott haladási irány közül lehet választani nyomógomb segítségével. A hidraulikafunkciók ujjbegyvezérléssel működtethetők.

Az opciók köre széles. Választhatunk többek között az oldalsó megvezető görgők, szélesebb villakocsi, plusz villák, emelési magasság előválasztó, mely 10 beprogramozott emelési magasságot tárol el, villakamerát és a pin kódos indítást is tartalmazza. Akkumulátor kapacitás 48V/700Ah.

A többutas anyagmozgatásnak létezik gyalogkíséretű megoldása is az OMG palettáján. Ezek a gépek a 716BD 1600 és 720BD 2000 kg teherbírással rendelkeznek; maximális emelési magasságuk 5360 mm. Az ilyen típusú gépek kiválóan alkalmasak hosszú vagy széles terhek mozgatására akár szűk helyeken is. A támasztólábak közötti belső távolság 1360 mm. Opcióban kérhető villa-oldalmozgató is, és akár plusz hidraulika funkció is kérhető a gépre. Ezek mellett az opciók mellett a kezelés megkönnyítésére elektromos szervokormányzás is elérhető. Az illetéktelen géphasználat elkerülésére pinkódos indítás is rendelhető. A legnagyobb akkumulátor kapacitás 24V/375Ah.

www.axial.hu