fbpx

Konferencia és díjeső

Írta: Szerkesztőség - 2017 október 16.

A 2014. és 2015. évi, valamint a tavalyi nemzetközi konferencia sikere után a CSAOSZ idén ismét szervez csomagolási konferenciát. A szakmai rendezvényen foglalkoznak az örökzöld környezetvédelmi termékdíj törvény 2018. évi változásaival, de játékos formában termékdíjas feladatokat is megoldanak. Az élelmiszerrel kapcsolatba kerülő anyagok témakörében a leghitelesebb szakemberektől hallhatunk előadásokat. A vállalat és csomagolásfejlesztés témakörben kutatási eredményekről számolnak be, de a termék/csomagolás hamisítás fenyegető veszélyéről is szót ejtenek. Sőt, szeretnének hiteles előadó segítségével a bioműanyagok sok félreértést okozó zűrzavarában tiszta vizet önteni a poharakba. A konferenciát a HUNGAROPACK Magyar Csomagolási Verseny díjátadó ünnepsége zárja.

A Csomagolási Világszövetség (WPO) által nemzeti rendezvényként elismert, és alapításának 50. évfordulóját ünneplő HUNGAROPACK Magyar Csomagolási Verseny célja, hogy lehetőséget nyújtson a csomagolóipar fejlődésének nyomon követésére, az új fejlesztésű csomagolóanyagok, csomagolóeszközök és csomagolási segédanyagok, valamint csomagolási eljárások hazai megismertetésére és elterjesztésére.

A verseny alkalmat nyújt a magyar csomagolóipar fejlettségének, felkészültségének nemzetközi szintű megmérettetésére is, miután a verseny szervesen kapcsolódik a Csomagolási Világszövetség (WPO) WorldStar versenyéhez.

A CSAOSZ csatlakozott a WPO által is támogatott „Save Food” programhoz és vállalta, hogy az élelmiszercsomagolás terén bemutatott legújabb és leginnovatívabb magyar csomagolási megoldásoknak, vagy csomagolószereknek célzott elismerést ad.

2016 óta a marketig szempontból leginkább kiemelkedő jelentőségű pályamunkának a HUNGAROPACK Marketing, a legegyedibb csomagolásnak pedig a HUNGAROPACK Ipari Kreativitás díjakat is odaítéli.

Ebben az esztendőben a környezetvédelmi szempontból előremutató megoldásnak pedig HUNGAROPACK Fenntarthatósági díjat ítél oda.

A rendezvény mindezeken túl hozzá kíván járulni mindazok munkájának elismeréséhez, akik a csomagolástechnika előre­haladása érdekében figyelemre méltó szakmai tevékenységet fejtettek ki és kiemelkedő eredményeket értek el.

Idén 64 nevezés érkezett a versenyre. A pályamunkákat a szakértő zsűri szeptember 5-én bírálta el, az ünnepélyes díjkiosztó október 19-én, a Csomagolási Konferencia keretén belül kerül megrendezésre.