Közös cégben a KÉSZ Csoport és az Assist-Trend

Ipari épületek és objektumok teljes körű higiéniai, takarítási szolgáltatásainak ellátására hozott létre közös vállalkozást a KÉSZ Csoport és az Assist-Trend Kft. Az együttműködés révén egy kézben összpontosul az ipari objektumok üzemeltetése, takarítása és az ehhez szükséges higiéniai eszközök beszerzése.

Közös vállalkozást hozott létre májusban a KÉSZ Csoport és az Assist-Trend Kft., hogy széles körű tapasztalataik egyesítésével új minőséget teremtsenek az ipari épületek higiéniájának területén. Az Assist-Trend Industrial Hygienic Services (Assist-Trend IHS) Kft. egyedülálló lesz a piacon, három eddig különálló területet egyesít: a létesítmény-üzemeltetést, az ipari takarítást és a higiéniai szolgáltatást.

Az új társaság ügyvezetését a két, száz százalékban magyar tulajdonban lévő cég közösen látja el. A többségi tulajdonos a KÉSZ Csoport, az új vállalkozásnak az építőipari holding budapesti bázisa ad helyet. A cég elsősorban ipari és technológiai létesítményeket lát el higiéniai termékekkel, eszközökkel, takarítási szolgáltatásokkal arra a tudásra építve, amely a két társaság sajátja.

Ezzel az erős stratégiai partnerkapcsolat kialakításával saját szolgáltatási portfoliónkat kívánjuk fejleszteni” – hangsúlyozta Varga Mihály, a KÉSZ Csoport alapító tulajdonosa.

Magyarország egyik legnagyobb építőipari csoportja 35 éves tapasztalatát ma már a tervezéstől a kivitelezésen és az üzemeltetésen keresztül a gazdasági szolgáltatásokig több területen hasznosítja, az új cég pedig nemcsak a palettát bővíti, hanem lehetőséget teremt a szinergiák jobb kihasználására is.

A HoReCa szektor meghatározó higiéniai szolgáltatójának stratégiája, hogy a piacon elősorban erős partnerkapcsolatok kialakításával terjeszkedjen” – emelte ki Bodrogai Ferenc, az Assist-Trend Kft. ügyvezető-tulajdonosa. A vállalat Kecskeméten legfontosabb vevőinek mutatta be nyolc márkakereskedőjével és 13 együttműködő partnercégével közösen kialakított integrált termék- és szolgáltatáscsomagját, amelynek segítségével teljeskörűen lefedi a szálloda- és vendéglátóipar szereplőinek higiéniai igényeit.

Az Assist-Trend IHS egyedülálló lesz a piacon, megalakulásával egy kézben összpontosul az ipari objektumok üzemeltetése, takarítása és az ehhez szükséges higiéniai eszközök beszerzése is. Az eddig egymástól elkülönülten működtetett szolgáltatások összeghangolása növeli a költséghatékonyságot, így ugyanis az igénybevétel szempontjából legmegfelelőbb felületek és eszközök kiválasztása és beépítése, a takarítási folyamat megtervezése és kivételezése, az épület higiéniai eszközökkel történő ellátása is egy kézbe kerül. A hatékonyság növelése egyben válasz az ipari objektumok takarításánál jelentkező munkaerőhiány okozta problémákra is.

Összeállította: Sándor Ildikó

no