fbpx

Magyar startupok mutatkoznak be Miamiban

Írta: Csomor Zsolt - 2019 május 04.

Két magyar startup mutatkozhat be Miamiban, az eMerge Americas innovációs eseményen az INPUT Program szakmai támogatásával, közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

A hétfőn kezdődő rendezvény szervezői több száz csapat közül választották a legjobbak közé a kereskedelmi drónokra optimalizált szoftvert fejlesztő Aeriu és az Omnicoach mesterséges intelligencián alapuló, e-sport játékosok fejlesztésével foglalkozó rendszerét, olvasható a realista.hu oldalán. Az innovációs ökoszisztéma egyik legjelentősebb konferenciáján 40 országból mintegy 15 ezer érdeklődő és több mint 400 cég vesz részt 2019. április 29-30. között.

Az eMerge Americas kiváló lehetőség, mondta dr. Solymár Károly Balázs infokommunikációért felelős helyettes államtitkár, aki biztos abban, hogy mindkét cég remekül megállja a helyét a megmérettetésen. A magyar fejlesztők saját kreativitásuknak és az INPUT Program szakmai támogatásának köszönhetően egyedülálló tapasztalatokkal és értékes kapcsolatrendszerrel gazdagodva térhetnek majd haza.

Az Aeriu kereskedelmi forgalomban kapható drónokra optimalizált szoftvere nagy energiaigényű targoncák nélkül teszi lehetővé a nagy raktárakban történő leltározást. A szoftver leolvas bármilyen, jelenleg is használt vonalkódot, és az így nyert adatokat az Aeriu által fejlesztett felhőben tárolja, ezáltal biztosítva a folyamatosan naprakész információt.

Az Omnicoach a világ első, mesterséges intelligencián alapuló rendszer, ami az e-sportolók fejlődését segíti. A rendszer kielemzi a játékosok teljesítményét, s személyre szabott tanácsokkal és gyakorló feladatokkal támogatja őket. A terméket 2018 decemberében vezették be, s jelenleg két játékra érhető el: a több mint 1000 felhasználója több mint kétharmaduk amerikai.