Melyik a legjobb döntés?

A raktárakban való munkavégzéshez számos targonca közül lehet választani, és bizony néha még a tapasztalt anyagmozgatási szakemberek is tanácstalanok, hiszen igen sokféle gépből és opcióból kell összeállítani az adott feladatra leginkább megfelelő flottát. A választás megkönnyítése érdekében ebben a rövid bemutatóban kiemelünk néhány olyan speciális típust, amelyek nemcsak remekül megállják a helyüket a kiskereskedelmi környezetben, hanem tökéletesen ki is egészítik egymást, komplett megoldást kínálva az anyagmozgatási folyamat minden egyes fázisához.

Villástargoncák le- és felrakodási műveletekhez

Amikor a beszállítók kiskereskedelmi elosztásra szánt áruval megrakott teherautója megérkezik, az a célszerű, ha a targoncakezelők gyorsan megkezdhetik a munkát a rakodórámpánál. Az ilyen jellegű feladatokra leginkább a következő típusú, könnyen kezelhető targonca használatos.

  • Elektromos palettázó targonca - tetemes mennyiségű időt lehet megtakarítani, ha a raktáron belüli távolságokat a targoncakezelők gyorsan és kényelmesen teszik meg, ideális esetben egy elektromos palettázó targoncával.

Tipp: Ha a raktáron belül nagyobb távolságokat kell megtenni, érdemes kezelőállásos elektromos meghajtású palettázó targoncákat beszerezni, amelyekkel sokkal hamarabb elvégezhető a munka.

 

Rakatoló villástargoncák

Ahhoz, hogy az érkező áruknak legyen elég hely a raktárban, a többi anyagot ideális esetben egy központi elosztóban kell tárolni, ahonnan a gépkezelők a polcrendszer kijelölt helyére szállíthatják azokat. Az igényektől és a szükségletektől függően a következő tolóoszlopos targoncák jöhetnek számításba.

 

  • Kompakt tolóoszlopos targoncák: ha nagy mennyiségű árut kell egymásra pakolni, de maga a raktár nem nagy területű, érdemes keskeny alvázú targoncát választani, amelyet kifejezetten arra terveztek, hogy a szűk helyeken is jól manőverezhessen.
  • A tolóoszlopos targoncák ergonomikus, dönthető fülkével is rendelhetők, ha a gépkezelőik és az üzemeltető számára kiemelten fontosak az ergonómiai jellemzők. A dönthető fülke révén sokkal könnyebben és biztonságosabban nyomon követhető, hogy pontosan hova kell tenni a raklapokat.
  • Kültéri használatra szánt tolóoszlopos targoncák: ha a szabadban kell a raklapokat egymásra pakolni, a tolóoszlopos targoncák erre való speciális gumiabroncsokkal is felszerelhetők.

Komissiózó targoncák

Miután az összes áru megérkezett és a helyére került a raktárban, az alacsonyabban lévő szintekről el kell kezdeni kiválogatni, hogy pontosan milyen árucikkek kellenek az egyes boltokba. Az első és a második szintről való áruelvételhez kiváló megoldást nyújtanak komissiózó targoncáink, azok közül is a BT Optio L sorozat modelljei, mert ezeket a rugalmasan kezelhető ?E-man? kormányzási rendszerrel látták el.

  • Emelhető kezelőállással rendelkező komissiózó targoncák: ha gyakran kell az alacsonyabban lévő szintekről árut vételezni, az emelhető kezelőállásban tartózkodó kezelő könnyebben elérheti és a targoncára teheti a magasabban lévő szinteken tárolt árukat.
  • Félautomata komissiózó targoncák: a termelékenység javítása érdekében akár távvezérlésű komissiózó targoncák is használhatók. Miközben a gépkezelő a komissiózást végzi, a targonca magától odamegy a kívánt helyre.

Miután az összes megrendelt áru a központi elosztóba került, boltok szerint már csomagolhatóak és szállíthatóak is, hogy időben és pontosan megérkezzenek a rendeltetési helyükre!

toyota-forklifts.hu

yes