fbpx

Minden úgy ment, ahogy az AXIÁL ígérte-vállalta

Írta: Szerkesztőség - 2018 október 15.

Bár a rendszerváltással Magyarországra is beköltözött a hatékony vállalkozásfejlesztés és a minőségi termékek-szolgáltatások kora, azért az igazán kiváló munkát végző cégek még ma is ritkaságszámba mennek. Ilyen példa az AXIÁL Kft. – mondják Kiskőrösön, ahol nemcsak a környék sokszínű mezőgazdasági és élelmiszeripari cégei, hanem már a nyomdai ágazat is kapcsolatba került a bajai gép-nagykereskedővel. Hogy hogyan és miért, azt Markó Péter, a kiskőrösi Druk-ker Kft. ügyvezető igazgatója mondja el nyomdavállalata nemrég üzembe állított új telephelyén, ahol egy az AXIÁL-tól vásárolt Hyundai-targonca is szolgálatot teljesít.

Mindenki ismeri, mindenki ajánlja

Az utóbbi években dinamikus fejlődést produkáló Druk-ker a lakossági megrendelőktől a tágabb térség agrár- és élelmiszeripari cégein és borászatain át italgyártókig egyre több ügyfelet szolgál ki. Négy éve átadott új, európai minőséget tükröző komplexumával együtt már két helyen gyárt digitális, íves és tekercses nyomdai technológiával, marketingcélokat is szolgáló minőségben címkéket, dobozokat, karton- és más csomagolótermékeket, sőt, még a helyi lap nyomását is ők végzik.

– Az új gyártórészlegünkben hangsúlyos az élelmiszeripari címkék gyártása, így az annak megfelelő üzemcsarnok-kialakítás, a higiénés előírásoknak való folyamatos megfelelés és az ott végzett anyagmozgatás miatt arra alkalmas targoncát akartunk vásárolni. Miután az volt és ma is az egyetlen ilyen anyagmozgatónk, eleinte nem tudtuk, mi alapján válasszunk a széles targoncakínálatból – idézi fel Markó Péter. Az ügyvezető, tág mezőgazdasági és élelmiszeripari ismeretsége révén gazda- és cégvezető partnereitől kért segítséget. – Azt tapasztaltam, hogy nemcsak széles körben ismerik az AXIÁL-t, de elégedettek is a tőlük vásárolt gép, a tőlük kapott szolgáltatás minőségével. Így hát tőlük is kértünk ajánlatot. Amikor kibontottuk a kapott anyagokat, azonnal egyértelmű volt, hogy a jó híre előzte meg az AXIÁL-t: nemcsak a kínált termék volt vonzó minőség, paraméterek és ár–érték-arány szempontjából, de még az ajánlat lényegre törő tömörsége, külalakja is – helyesel ma is a fejét Markó Péter. – Nem akarok előre szaladni, de már itt meg kell jegyeznem: az AXIÁL esetében aztán folyamatosan szembetűnő volt, hogy minden pontosan úgy ment, ahogyan előre ígérték: a részletek letárgyalása, a korrektség, a határidők és a vállalások betartása: minden úgy történt, ahogyan a cég előre jelezte.

Kényelmes, takarékos, kezes, ügyes

A négy éve kiválasztott anyagmozgató egy minden tekintetben vadiúj darab: a Hyundai 2014-ben piacra bocsátott, középkategóriás elektromos targoncája, a 15BT–9-es volt. A méretét tekintve kis-középkategóri-ás, három üzemmódban használható eszköz maximum 17 km/h-ra képes. A kiskőrösi nyomda tapasztalt gépkezelője, aki szerint olyan gazdaságosan üzemeltethető, hogy közepes igénybevétel mellett 2-3 napig is töltés nélkül dolgoztatható. – Nagyon megszerettem. Miután nagy az árumozgás a raktárcsarnokban, szűk a hely, de ez a targonca lényegében egyhelyben megfordul: kettős elektromotor-rendszerben hajtott első kerekei ilyenkor ellentétes irányban fordulnak, így a körátmérő szinte zéró. Ami igazán nagyszerű, az az ergonómiája: kényelmes a ki- és beszállás, sokórás üzem után sem vagyok fáradt, kényelmes a kezelő súlyának megfelelően beállítható Grammer ülés, és minden kezelőkar kézre esik – sorolja az AXIÁL Hyundai-targoncájának erényeit Kiss Csaba. Az anyagmozgatógép nagyon jól áttekinthető műszerfala egyébként jelzi nemcsak az akkutöltöttség mértékét és a megtett üzemórát, hanem a kerekek aktuális állását – ami az elindulás biztonságát tekintve fontos információ –, sőt, még a hordott teher súlyát is. Beállítható továbbá a legnagyobb menet és az emelés-süllyesztés sebessége is. A kényelmet szolgálja az a funkció is, amellyel a villa már az árura való ráfordulás után is lehetővé teszi a villa oldalirányú elmozdítását: így nem kell újra végrehajtani a manővert: kis pontosítással máris emelhető az áru vagy az áruhordozó alapzat.

Akikre lehet számítani

Miután az említett higiéniai szempontok miatt a Drukker impozáns külső nyomdaipari csarnokában világos színű padozatot fektettek le a kivitelezéskor, Markó Péter világos kerekekkel rendelte meg a Hyundai-targoncát is. – A tisztaság alapvető szempont, és a fehér kerekek nem hagynak nyomot a felületen – említ további érvet a jó választás mellett az ügyvezető. Hozzáteszi azt is, ami az ipari felhasználók szemében sokszor az árnál is fontosabb szempont: a tartós minőség és a megbízható működés. – Ha jól emlékszem, egyetlen apró, pár óra alatt elhárított kis meghibásodás volt az elmúlt négy évben, mindennapi szintű igénybevétel mellett. Akkor is azonnal jöttek az AXIÁL-tól, ami azt bizonyítja számomra, hogy nem csak addig lehetett számítani rájuk, amíg megvettük a Hyundait.

Markó Péter szerint ez általában is jellemezte az AXIÁL-lal való üzletet. – Az ajánlatkérés fázisában sem volt az az érzésem, hogy mindenáron, kényszerből el akarnak adni valamit… Korrektek voltak, a műszaki és más részletekben kellően lényegre törőek, vagyis úgy voltak készségesek, hogy nem rabolták feleslegesen az időt. A termék pedig megfelelt annak, amit ígértek: a mi igényünknek tökéletesen megfelelő targoncát segítettek választani, és azt nagyon jó áron tudtuk megvenni. Elégedettek vagyunk!

Nemcsak ügyes – dizájndíjas is a Hyundai 9-es sorozat

Az új 9-es széria fejlesztése az európai igények maximális fi gyelembe vételével történt A formatervet REDDOT Design Award díjjal jutalmazták. A gépek speciális hűtőházi, polcbejáró rendszerű kivitelben is elérhetőek, továbbá ujjbegy-vezérlés is rendelhető a gépekhez. Az új színes LCD kijelzőn minden információ megjelenik amire a kezelőnek szüksége van és az opcióban elérhető súlykijelzés is itt jelenik meg. A kijelzőn keresztül szerviz kóddal a gép paraméterei beállíthatóak ehhez nincs szükség laptopra. Az alapfelszereltség részét képez a visszagurulás gátló, az oszlop automatikus függőbe állítása, a teljes LED világítás, integrált villa oldalmozgató, curve control, oldalsó akkumulátor cserekialakítás. A gépek rendelhetők duplex, triplex és két munkahengeres ún. triplex full free oszloppal is. A targoncához többféle abroncstípus közül választhatunk.
A Hyundai elektromos targoncák alapfelszereltségként tartalmazzák az alábbiakat: integrált oldalmozgató, tehervédőrács; SE gumi; OPSS – kezelő jelenlétét érzékelő rendszer; tolatásjelző; LED teljes közúti világítás és irányjelzők; biztonsági övvel szerelt, állítható, rugózott biztonsági GRAMMER vezető ülés; állítható kormányoszlop; visszapillantó tükör; visszagurulás-gátló; curve control; oldalsó akkumulátorcsere-kialakítás; oszlop automatikus függőbe állítása.