"IPARI OSCAR-DÍJ" 4. FOKOZATÁVAL ILLETTÉK A TETRA PAK BUDAÖRSI GYÁRÁT

A budaörsi gyártóüzem képviselői a közelmúltban, Kiotóban vették át a kitüntetést, és ezzel a Tetra Pak lett az első olyan magyar csomagolóanyag-gyártó cég, amely teljesítette a TPM-díj 4. fokozatát.

 

A hatékonyságnövelés évtizede

A Tetra Pak budaörsi üzeme 2008-ban kezdte meg a TPM-módszer bevezetését, és 2010-ben szerezte meg a díj első (Kiválóság) fokozatát. Ezt követően, a folyamatos hatékonyságnövelésnek köszönhetően a TPM második fokozatát (Folyamatos kiválóság) 2012-ben, míg a harmadik fokozatát (Kitűnőség) 2014-ben sikerült teljesítenie a cégnek. A negyedik fokozat (Haladó kitűnőség) megszerzését megelőző audit 2016 végén zárult le, az elismerő díjat pedig nemrég Japánban vették át a gyár vezetői.

 

-A hatékonyságnövelés nem csak a versenyképesség-javítás egyik alapeleme, de egyben lehetővé teszi a fenntarthatóbb működést, így jobb minőségű termékeket állíthatunk elő, kevesebb energia és kevesebb nyersanyag felhasználásával - mondta Jose Maria Vincenti, a Tetra Pak budaörsi gyárának igazgatója. -Büszkék vagyunk arra, hogy a Tetra Pak az első magyar csomagolóanyag-gyártó vállalat, amely megszerezte a TPM-díj 4. szintjének tanúsítását. Terveink között szerepel a legmagasabb fokozat elérése 2019-ben - tette hozzá az igazgató.

 

A hatékonyságba való beruházás megtérül

A Tetra Pak 17 féle méretben gyárt italos kartondobozt Budaörsön, és ezeket több mint 52 országba exportálja. Mióta az üzem megkezdte a TPM-módszer alkalmazását, a gyártási hulladék mennyisége 31 százalékkal, a relatív energiafogyasztás 25 százalékkal, míg a CO2-kibocsátás 7,5 százalékkal csökkent. A mutatószámok alapján a budaörsi üzem a leghatékonyabb Tetra Pak gyáregység az Európai Unióban.

 

Összeállította: Kalmár Nárcisz

yes