Transpack 2016 II. lapszám

Újságunkat lapozgatva egyértelművé válik az olvasóink előtt, hogy készülünk valamire. Az élelmiszeriparban járatos, gyártó vagy beszállító partnereink előtt már ismert a dátum: május 9-11 között a SIRHA Nemzetközi Élelmiszeripari és Horeca Kiállítás nyitja meg kapuit, így a food szektor, a pék- és cukrászipar, a szálloda- és vendéglátóipar csomagolóanyag és -eszköz igényére mi is felhívjuk a figyelmet.

És ezzel még nincs vége: a drupa közeledtével megindultak az innovációk iránti találgatások, a piaci mozgolódások, tervezgetések, tehát pezseg a szakma. Egy kicsit megcsapott minket is az előszele.

Nemcsak a csomagolástechnikára, az élet számtalan területére igaz, hogy ugyanaz a gondolat több ember agyában megfoganhat, főleg akkor, ha arra a valamire szükség van a gyakorlati életben. Ez alkalommal az is kiderül lapunkból, hogy „nincs prosperitás innováció nélkül, nincs innováció találmányok nélkül, és nincsenek találmányok feltalálók nélkül". Márpedig a feltalálók itt élnek közöttünk. De nemcsak feltalálókra, de kutatóinkra is büszkék lehetünk, akik közül a szakma most egy számunkra kedves, és olvasóink előtt is ismert szakmabelit jutalmazott - életútját, szakmai sikereit az ünnepi alkalomból mi is összegezzük.

Hasznos olvasást kívánok!


Sándor Ildikó
főszerkesztő

 

Lapszámban megjelent cikkek