Ugrás a tartalomra

A DPD Hungária Kft. szén-dioxid semleges szállítást biztosít

A DPD Hungária Kft. egyedülálló elkötelezettséget vállal a szén-dioxid csökkentés terén. A vállalat 2013 júliusától a Total Zero program részese, amely...
Szerkesztőség
KözzétéveAugust 5, 2013
nohozzászólás
A DPD Hungária Kft. egyedülálló elkötelezettséget vállal a szén-dioxid csökkentés terén. A vállalat 2013 júliusától a Total Zero program részese, amely keretében az összes csomagra szén-dioxid semleges szállítást biztosít. 
 
A szén-dioxid semleges elkötelezettség három mechanizmuson alapul: első a szén-dioxid kibocsátás mérése; ezek után következik ennek a csökkentése; végül pedig a szén-dioxid kibocsátás kompenzálása történik. A vállalat 2006 óta folyamatosan nyomon követi a szén-dioxid kibocsátást, és időről időre, csomagonként igyekszik csökkenteni azt. A Total Zero bevezetésével a DPD kötelezettséget vállal, hogy csökkenti a környezetre gyakorolt hatását, ezzel együtt pedig a CO2 kibocsátást. 
 
A DPD fő részvényese, és a francia La Post 100%-os leányvállalata a GeoPost, nagy hangsúlyt fektet  a szén-dioxid kibocsátás csökkentésére, éppen ezért a Total Zero 2012-es bevezetésekor hat ország csatlakozott a programhoz. 2013 júliusában az országok száma tízzel kibővült, így Magyarország mellett Horvátország, Csehország, Észtország, Lettország, Litvánia, Lengyelország, Románia, Szlovákia és Szlovénia is CO2 semleges szállítást biztosít.  
 
Hosszú Csilla, a DPD Hungária Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: ?A Total Zero azért született meg, mert ebben az iparágban igen intenzív a szén-dioxid kibocsátás, és szükséges, hogy csökkentsük vállalatunk ökológiai jelenlétét.?
 
"A DPD továbbra is nagy figyelmet szentel annak, hogy évről-évre csökkenjen az egy csomagra jutó CO2 kibocsátás ? amely alapvetően alacsonyabb, köszönhető annak, hogy a DPD légi helyett a közúti szállítást részesíti előnyben, "egészítette ki az ügyvezető igazgató.
 
A vállalat egy mérési rendszert vezetett be, amellyel nyomon lehet követni a termelt CO2 mennyiséget, ugyanakkor nyomon lehet követni a csökkenés mértékét. Ennek, és az országonként bevezetett egyéb ellensúlyozásoknak köszönhetően a csomagokra vonatkozó szén-dioxid kibocsátás évről évre csökken.
 
A DPD Hungária Kft. is különböző tevékenységekkel segít hozzájárulni a károsanyag kibocsátás csökkentéshez: 
 
- Eco-vezetési tréning a futároknak
- A felhasznált energia csökkentése mozgásérzékelők működtetésével   
- Papírmennyiség felhasználásának harmonizálása 
 
Amennyiben többet szeretne megtudni Total Zero-va kapcsolatban, kérjük látogasson el a www.dpd.hu oldalra.  

Véleményed van?

Korlátozott HTML

  • Engedélyezett HTML jelölők: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
  • A webcímek és e-mail címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.