fbpx

Minden, amit a Pagát Gold Zrt. kínál

Írta: Szerkesztőség - 2013 június 26.

A kedves Olvasók már régóta ismerkedhetnek a Pagáttal, annak történetével, jelesebb eseményeivel és tevékenységeivel. Utóbbit most összegyúrtuk, hogy egy rövid, mégis átfogó képet rajzoljunk a cég sokoldalúságáról. Amint az alábbiakból is kitűnik, a magyar targonca piac meghatározó szereplője e vállalkozás. Széleskörű szolgáltatáspalettájáról mindenki megtalálhatja azt, amire szüksége van.

GÉPKERESKEDELEM

A Pagát Gold Zrt. 2003 óta foglalkozik targonca világmárkák új berendezéseinek importjával és forgalmazásával. 2009-ig a KOMATSU márkának volt, 2009-től pedig a NISSAN targoncának kizárólagos importőre. A NISSAN targoncán kívül forgalmazza a kompakt méretű MARIOTTI, a nagy teherbírású RANIERO és a terepjáró AUSA targoncákat. Az emelőtargoncákon kívül a forgalmazott termékek között szerepelnek ipari takarítógépek és targonca kiegészítők széles választékban.

A Pagát folyamatosan biztosít 30-50 db targoncát raktárkészleten, a lehető leggyorsabb kiszolgálás érdekében, a gépkereskedelemmel pedig öt képzett értékesítő foglalkozik.

 

HASZNÁLT GÉP-KERESKEDELEM

 

A használt gép-kereskedelem a cég megalakulása óta a Pagát tevékenységi körébe tartozik. Több száz darabos flottájában megtalálhatóak a fiatalabb használt gépektől kezdve a néhány százezer forintos idősebb berendezések is, így a készletből mindenki igénye szerint tud válogatni. A használt gép-kereskedelmi üzletág forrása saját import, illetve gépbeszámítással történő belföldi beszerzés.

RÖVIDTÁVÚ BÉRLET

Rövidtávú bérletnek minősül a Pagátnál minden olyan bérlet-konstrukció, aminek időtartama nem haladja meg a 12 hónapot. Ez a tevékenység is a megalakulás óta a tevékenységi körbe tartozik. A Vevők szinte minden bérleti igényét 24 órán belül kielégítő bérflotta 100 db gépből áll, és erőssége a magyar piacon egyedülálló nagyteherbírású targonca (10-16 tonna).

HOSSZÚTÁVÚ BÉRLET (OPERATÍV LÍZING) TELJES SZERVIZZEL VAGY ANÉLKÜL

Ez a tevékenység az új berendezés-importtal egyidejűleg került a termékpalettára. Ide sorolunk minden olyan bérleti konstrukciót, aminek a futamideje már annak elindításakor is meghaladja a 12 hónapot. A Pagát által biztosított futamidő egyedi vizsgálat után elérheti a 72 hónapot. Ebben a konstrukcióban a bérlő minden esetben új, 0 órás berendezést kap. Amennyiben az ügyfél úgy kéri, a bérleti díj tartalmazhatja a futamidőre szóló teljes javítási költséget, így hosszútávra tervezhető anyagmozgatási kiadásai lesznek. A Pagát Gold Zrt. üzemeltetésében jelenleg kb. 250 db gép dolgozik ebben a konstrukcióban.

TARGONCA JAVÍTÁS, SZERVIZ

A Pagát egyik fő tevékenysége a szerviz. Természetesen, mivel NISSAN importőr, így a NISSAN targoncának gyári márkaszervize, de ezenkívül – mint fő tevékenység – a Magyarországon megtalálható összes targonca szervizelését és javítását vállalja, a legegyszerűbbektől az elektronikusan vezérelt berendezésekig egyaránt. A Pagát szerviz csoportjában 20 igen magasan képzett szerelő dolgozik, közülük 16 gépkocsival felszerelt szerviztechnikus, akik az ország minden pontján helyben, hatékonyan javítják a berendezéseket. A szerelőink közül többen felsőfokú villamos végzettséggel rendelkeznek, így komoly tapasztalatuk van bonyolultabb elektromos berendezések javításában is. A szerelő gárda Budapesten kívül az ország hat súlyponti helyéről kiindulva végzi munkáját. Rajtuk kívül további tíz helyszínen szerződött alvállalkozók (márkaképviselők) segítik a munkát. A szervizrészleg – beleértve a műhelyt is – a legmodernebb szerszámokkal, illetve diagnosztikai eszközökkel van felszerelve.

ALKATRÉSZELLÁTÁS, TARGONCA KIEGÉSZÍTŐK, TARGONCA GUMI, TARGONCA VILLA, TARGONCA AKKUMULÁTOR

A Pagát vállalja minden típusú targoncához az alkatrészellátást. Az alkatrészek import beszerzési forrásból akár a megrendeléstől számítva 24 órán belül eljutnak a megrendelőhöz. Közvetlen beszerzési forrásaik (Nyugat-Európa vezető forgalmazói, targonca gyárak, kínai után gyártó üzemek) biztosítják a legkedvezőbb árat a piacon.

A targonca gumi és targonca villa minden méretben több száz darabos készlettel, szintén saját importból áll a vevők rendelkezésére. A Pagát komoly kapcsolatban áll a világ vezető adapter gyártóival, illetve akkumulátor gyártóival, így ezeket a termékeket is első kézből, kedvező áron tudja vevői rendelkezésére bocsátani.

KÉZI PALETTAMOZGATÓ (BÉKA), ILLETVE KISRAKTÁRTECHNIKA FORGALMAZÁSA

Gyári beszerzési forrásból, folyamatosan raktárkészletről szolgálja ki ügyfeleinek raktártechnikai igényeit. A széles termékkínálat, a direkt beszerzési forrás és a rendkívül kedvező ár emelte sikertermékké ezt a kategóriát is.

SZERKEZETI-ÉS MUNKAVÉDELMI VIZSGÁLAT

A Pagát alkalmazásában álló, bejegyzett szakértő munkatársak ezen a területen is kiváló ajánlatokat tudnak tenni. Ismerik az előírásokat, a lehetőségeket, és minden végzettségük meg van, hogy segítsenek megfelelni a szabályoknak.