fbpx

Az ABB világszerte kutatási pályázatot hirdet egyetemek számára

Írta: Szerkesztőség - 2013 augusztus 12.

Az energetika és automatizálás jövőjének támogatása

Az ABB piacvezető energetikai és automatizálási cégcsoport az idén is a világ minden pontjáról várja egyetemek és kutatóintézetek pályázatait, hogy támogatást nyújtson tehetséges végzős hallgatók olyan projektjei számára, amelyek az energetika és az automatizálás témakörében ötvözik a tudományos kutatást és az ipari alkalmazást. 

 

Az ABB már jelenleg is számos egyetemi kutatócsoporttal áll kapcsolatban világszerte. Az ABB Research Grant Program célja, hogy tovább bővítse és kiegészítse a cég egyetemi partnereinek körét.

 

„Az ABB egyetemi együttműködési programján keresztül erősíti a nyílt innovációs kutatási modell iránti elkötelezettségét. Az ABB egy valódi együttműködésen alapuló innovatív ökoszisztémát kíván támogatni azáltal, hogy a világ minden tájáról összehozza az ABB kutatóközpontok szakembereit a legjobb végzős hallgatókkal és professzorokkal” – mondta el Claes Rytoft, az ABB megbízott műszaki vezérigazgató-helyettese (ad interim Chief Technology Officer).

 

 

Pályázni 2013. szeptember 2. és 2013. szeptember 30. között lehet.

 

Első körben a finanszírozás egy évre biztosított, de a programot úgy tervezték, hogy éveken keresztül támogathasson projekteket. A támogatások mértéke évente átlagosan 50.000 és 80.000 USD között van, és a kutatás vezetője, vagyis a pályázatot vezető személy valamely egyetem, főiskola vagy kutatóintézet professzora kell, hogy legyen.

 

A sikeres jelöltek 2013. október 31-ig kapnak értesítést, a finanszírozás pedig 2014. január 1-jén veszi kezdetét.

 

A támogatással kapcsolatban bővebb információ az alábbi linken található.

 

Az ABB (www.abb.com) a világ vezető vállalata az energetika és az automatizálás területén. Ezáltal biztosítja közüzemi szolgáltató és ipari ügyfelei számára, hogy alacsonyabb káros környezeti kibocsátások mellett legyenek képesek termelékenységük növelésére. Az ABB Csoport mintegy 100 országban van jelen és megközelítőleg 145 000 alkalmazottal rendelkezik. Magyarországi vállalata, az ABB Kft. 1991-ben alakult, és azóta az egyik vezető szállítóként van jelen a hazai közmű-, valamint energiaszektorban.

 

ABB magyar weboldal: http://www.abb.hu.

Facebook oldal: www.facebook.com/ABBMagyarorszag

 

További információ: 

Momentum Communications:

Mészáros Ilona

(Tel: +36 20 253 5298)

[email protected]