fbpx

V. Magyarországi Klímacsúcs, „Jövőnk a víz” konferencia

Írta: Szerkesztőség - 2013 szeptember 19.

A Klíma Klub 2013 szeptember 13-án rendezi meg az V. Magyarországi Klímacsúcsot, „Jövőnk a víz”címmel! A konferencia a Budapesti Víz Világtalálkozó kapcsolódó eseménye. A rendezvényen eddig nem ismertetett elképzelések és a legjobb nemzetközi példák kerülnek bemutatásra, amelyek a fenntartható fejlődés egyik legfontosabb feltételére, a vízkészletek megőrzésére hívják fel a figyelmet.

 

 

Az esemény fővédnöke, Dr. Áder János köztársasági elnök Úr.

 

A Klíma Klub, mint non-profit civil szervezet célja hozzájárulni a globális éghajlatváltozás lefékezéséhez és káros hatásainak mérsékléséhez, továbbá előmozdítani a fejlődés fenntarthatóságát így, az ivóvízkészletek megőrzését, valamint a kihalással fenyegetett állatfajok és növények védelmét. Ezeket a célokat a politikai, a gazdasági és a tudományos élet, valamint a civil szervezetek közötti párbeszéd előmozdításával, a sajtó támogatásával, a közvéleményt mozgósító akciókkal kívánjuk elérni. A Klíma Klub különösen fontos feladatának tekinti a fiatal korosztályok bevonását, a környezettudatos nevelés és gondolkodás elősegítését.

 

A Klíma Klub 2009 és 2012 között négy klímacsúcsot szervezett meg. A konferenciák témái az éghajlatvédelem mellett átfogták a fenntartható fejlődés más kérdéseit is. Így az energetika, más iparágak, a közlekedés, a mezőgazdaság valamint a politika, a tudomány és a civil társadalom szerepét a fejlődés fenntarthatóságának biztosításában. Az előadók között magyar kormánytagok és kormánytisztviselők, európai biztosok és más vezető uniós szakértők, az Európai Parlament és a magyar országgyűlés környezetvédelemmel foglalkozó tagjai, akadémikusok, egyetemi tanárok, kutatók, uniós tagállamok budapesti nagykövetei, civil szervezetek képviselői, valamint jelentős hazai illetve nemzetközi energetikai cégek vezetői szerepeltek.

 

A konferenciára várunk minden érdeklődőt, a részvétel térítésmentes, a jelentkezési lap letölthető a www.klimaklub.hu weboldalról vagy a képre kattintva!