fbpx

50%-kal növelte teljesítési volumenét Magyarországon a CEVA

Írta: Szerkesztőség - 2013 október 07.

A vállalat százhalombattai logisztikai egysége már a világ 18 országába szállít

 

A CEVA Contract Logistics Kft., a világ egyik vezető ellátási lánc vállalata kétszeresére növelte százhalombattai logisztikai raktára teljesítési volumenét, így az már egy éjszaka alatt is képes akár 70.000 különböző szállítmánykombinációt eljuttatni a világ 18 országába. Ez a látványos teljesítésnövekedés a CEVA által nemzetközi szinten és Magyarországon is bevezetett, lean menedzsment filozófiáján alapuló Működési Hatékonyságnövelő Programnak köszönhető. 

 

Az elmúlt évek gazdasági válsága a logisztikai szektort is jelentős kihívások elé állította. A bizonytalan piaci helyzet az ügyfeleket költségcsökkentő megoldások megvalósítására kényszerítette a teljes ellátási lánc tekintetében. Ennek hatására a CEVA elindította saját, a lean menedzsment metodológiára épülő Működési Hatékonyságnövelő Programját, melynek célja az üzemeltetési költségek csökkentése az ellátási lánc minden elemében. A program keretein belül tervszerűen kiküszöbölték a teljes logisztikai folyamat során keletkező veszteséget, így jelentős eredményeket értek el a nem kívánt raktári készletek, a túltermelés, valamint a fölösleges szállítás és forgalom megszüntetésével.

 

Csaknem három évvel a Működési Hatékonyságnövelő Program Százhalombattán történt bevezetése után a CEVA kétszeresére növelte a kiszállított egységek számát, így ma már több mint 150 millió tételt szállít évente, miközben a logisztikai központ területét 50%-kal csökkentette a program időtartama alatt.

 

A vállalat a sztenderd, szerződéses logisztikai szolgáltatások mellett a kezelt áruk ügyfél és termék specifikus átdolgozását is végzi, hogy azok megfeleljenek a célpiacok előírásainak (ide értve a címkézést, a garancia kártyák, felhasználói kézikönyvek csomagban történő elhelyezését, az egyéni címkézést és egyéni garancia kártyát). Legnagyobb ügyfele számára a CEVA egy éjszaka alatt képes kezelni és 18 országba szállítani több mint 70.000 különböző csomagvariációt. Csak az elmúlt évben közel hatmillió átdolgozott tétel hagyta el a Százhalombattán működő szerződéses logisztikai központ raktárát, ahonnan immár 18 ország – Lettország, Litvánia, Észtország, Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Magyarország, Románia, Bulgária, Szerbia, Horvátország, Szlovénia, Macedónia, Görögország, Ukrajna, Albánia, Bosznia-Hercegovina és Montenegró – célpiacaira végez szállítást.

 

 

A Működési Hatékonyságnövelő Program nem csak a CEVA folyamatos fejlesztések iránti elkötelezettségét tükrözi, de az alkalmazottakat is hatékonyabb munkavégzésre inspirálja, mivel arra ösztönzi őket, hogy nyújtsanak be fejlesztési terveket („kaizeneket”) azokra a folyamatokra, amelyekért ők a felelősek. A vállalat számára prioritás, hogy minden, vezető területen dolgozó alkalmazott elvégezzen egy ún. „kaizen tréninget”, amely aztán folyamatos fejlesztési projektek megvalósítását lehetővé teszi számukra. Eddig máris több, a termelékenység, a minőség és a biztonság fejlesztetésére irányuló kaizent megvalósítottak Százhalombattán. A program és a vállalat általános sikerében is alapvető fontosságú a CEVA üzemi dolgozóinak elkötelezettsége, hiszen ezek a munkatársak többéves tapasztalataik alapján nem csak a problémák felismerését tanulták meg, de azok megoldását is. Jelenleg a munkatársak 50%-a vesz részt a programban, de a vállalat célja, hogy ez az arány 2014 végére elérje a 100%-ot.

 

 

„A LEAN filozófia integrálása a teljes ellátási lánc folyamatába eddig is a CEVA legfontosabb megkülönböztető jegye volt és nélkülözhetetlen része a szervezeti kultúrának. Úgy tűnik, hogy ezt a folyamatos fejlesztésekre és a veszteség felszámolására épülő rendszert kifejezetten a mai, bizonytalan időkre tervezték. A CEVA Közép-Európa egységénél büszkék vagyunk rá és örülünk annak, hogy Százhalombattán működő csapatunk saját know-how és tapasztalatok segítségével képes hozzájárulni ügyfeleink versenyelőnyéhez és növekedéséhez” – mondta Cristian Ofiteru, a CEVA magyarországi és romániai igazgatója.

 

A CEVA százhalombattai, csaknem 40.000 m2-es területen, 44.000 raklap helyen és 33 dokkoló kapuval működő raktára, mely az autóipari, élelmiszeripari és gyártó ágazatok szereplői számára nyújt szerződéses logisztikai szolgáltatásokat, további növekedésre is berendezkedett.

 

 

További információ kérhető:

Piskóti Attila / Pál Ildikó

Premier Kommunikációs Iroda

Tel: 483-1860 / 30-240-7619

E-mail: [email protected]