fbpx

A Raben Group támogatja a fiatal generációt

Írta: Szerkesztőség - 2014 január 28.

Megosztjuk tudásunkat a környezetünkkel és segítjük a fiatalok szakmai fejlődését. – A Raben Group CSR stratégiai céljainak egyikeként indítottuk el elsőként a ‘Managing Shadowing Programot’.

 

Segíteni kívánjuk az ifjú generációt, ezért nemcsak gyakorlati helyként kínálunk lehetőséget diákoknak, hanem betekintést is szerettünk volna adni arról, hogy zajlik egy vezető élete a Raben Trans European Hungary Kft-nél, ezért indítottuk el ezt a programunkat.

S hogy mi alapján választottuk ki a hallgatót? Megkérdeztük a Budapesti Gazdasági Főiskolát, ki a legjobb hallgatója logisztika szakon, és ők Rozgonyi Zsófiát jelölték meg, ily módon is jutalmazva őt eredményes tanulmányaiért.

 

Zsófi 2013 novemberében izgalmakkal telve érkezett cégünkhöz, hogy megláthassa, milyen is egy vezető beosztású ember élete egy szállítmányozó cégnél.

Szűcs Noémi, főkönyvelőnk precízen állította össze aznapi programját, hogy az minél sokszínűbb és érdekesebb legyen egy diák szemszögéből.

 

 

„Elsőként röviden bemutattam Zsófinak a Raben Group-ot és a pénzügyi osztály szerepét a cég életében. Majd egy telefonkonferencia résztvevője lehetett, s aztán számos egyéb feladatba, telefonos egyeztetésbe nyert betekintést, amelyből láthatta, hogy milyen szerteágazó egy vezető napi munkája, milyen problémákat kell megoldania, határidőket tartania.

Ezek után részt vett az osztály heti megbeszélésén, ahol az aktuális dolgok, kérdések, és az elkövetkezendő hónapok határidői, esetleges eseti dolgok kerültek átbeszélésre.” – mesélte napját Szűcs Noémi.

 

Úgy gondoltuk, hogy megmutatjuk más osztályok munkáját is, és körbevezetve a Dunaharaszti telephelyen megkértük az egyes osztályok vezetőit, mondják el, mivel is foglalkoznak pontosan. Zsófi számára ez így még átláthatóbb képet adott arról, hogyan is néz ki egy szállítmányozó cég élete és felépítése.

 

De mivel a program elsődleges célja egy vezető mindennapjaiba bepillantást adni, így leginkább erre helyeztük a hangsúlyt. „Szerettem volna minden vezetői munkára jellemző feladatot megmutatni a hallgatónak, mert függetlenül attól, hogy milyen területen dolgozik valaki, vannak tipikus feladatok. Mindig van sürgős probléma, tervezett elintézendő feladat, a kollégák koordinálása és munkájuk segítése is napi vezetői teendő.” – véleményezte Szűcs Noémi.

 

S hogy mit jelentett ez Rozgonyi Zsófiának?

„Köszönöm szépen a felajánlott lehetőséget. Érdekes és tanulságos volt belelátni egy vezető napjába, illetve egy működő vállalat életébe. Szerintem ez egy nagyon jó lehetőség, hogy egy fiatal pályakezdő lássa a gyakorlatot is, és ne csak elméleti tudással rendelkezzen. Hatalmas élmény volt, melyet az iskola nem tud nekünk megadni. További sok sikert kívánok a munkátokhoz!”

 

„Érdekes megtapasztalni egy ilyen programot, hangosan mondani és magyarázni mit csinálsz, hogy bevonhasd a diákot a napodba. Ennek ellenére nem volt megterhelő. Egy energikus, friss tudással rendelkező diák gondolatainak megismerése számomra is pozitív tapasztalatokat jelentett. Nagyon jó ötletnek tartom ezt a programot, mert ezzel a diákok között is ismertebbé tehetjük a Raben nevét, és akár gyakornoki akár pályakezdő munkavállalóként könnyebben visszatérhetnek hozzánk. Mindemellett megtisztelő volt számomra, hogy én vezényelhettem le az első ilyen napot a magyarországi Raben-nél” – fűzte hozzá Szűcs Noémi.

 

„A jövőben is tervezünk hasonló programokat, mert amellett, hogy a fiatal generáció szakmai tudását kívánjuk így segíteni, fontos megemlítenünk, hogy a hasonló kezdeményezések visszajelzést adnak tevékenységeinkről, és a munkáltatói piacon kialakult képről is” – mondta Bolyki Ágnes, CSR koordinátor.