fbpx

A UPS elégedett európai és magyarországi teljesítményével

Írta: Szerkesztőség - 2014 március 10.

Elégedett európai és magyarországi tevékenységével a világ egyik legnagyobb logisztikai cége, a UPS. A társaság 5 százalékkal növelte exportját Európában.

 

 

A UPS az MTI megkeresésére közölte: 2013-ban egyik legfontosabb feladatuk Európában az egészségügyi logisztikai hálózatuk fejlesztése volt, ennek részeként felvásárolták a magyarországi székhelyű Cemelog társaságot. Emellett az év végén tovább növelték a kölni repülőtéren lévő európai bázisukat, és új szortírozó technológiát vezettek be, így 80 ezerrel 190 ezerre nőtt az óránként kezelt csomag száma.

 

Az idén a UPS az e-kereskedelem és a gazdaság bővülése miatt további fejlődésre számít. Rámutattak: a logisztikai iparban olyan trendek figyelhetők meg, amelyek segíthetik a UPS működését. Ilyen, hogy a bizonytalan gazdasági körülmények ellenére nem regionális, hanem világméretekben kereskednek a cégek, az internetes rendelés egyre nagyobb szerepet kap, a legnagyobb társaságok pedig logisztikai szereplőkre bízzák az ellátási láncuk üzemeltetését. Ezekre alapozva a cég folytatja Európában a csomagfelvételi pontok kialakítását, amelyekből jelenleg 11 ezret működtet hét országban.

 

Kiemelték, hogy a UPS évente csaknem 1 milliárd dollárt fordít K+F tevékenységre, ennek segítségével olyan technológiát tudtak bevezetni, amely alacsonyabb költségeket és hatékonyabb üzemelést tesz lehetővé.

 

Az Egyesült Államokban a UPS bevezette az Orion nevű útvonaltervező szoftverét, amelynek köszönhetően 2013-ban 5,5 millió liter üzemanyagot spóroltak meg, és 14 ezer tonnával csökkentették a szén-dioxid-kibocsátásukat.

 

A UPS 2013-ban naponta átlagosan 16,9 millió csomagot kezelt, 3,9 százalékkal többet az előző évihez képest, árbevételük pedig 2,4 százalékkal 55,4 milliárd dollárra emelkedett.

 

MTI 2014. március 7.