fbpx

Három Pro Typographia díj a magyar versenyen

Írta: Szerkesztőség - 2014 június 13.

Június elején vált hivatalossá a hír, hogy három az STI Group magyarországi termékei közül elismerésben részesült a nemzeti Pro Typographia versenyen. Csomagolóanyagok kategóriában a Campari italcsomagolás, különleges kiadványok kategóriában a SOLUTIONS FSP festékkel nyomtatott könyvjelző szerepelt eredményesen. Továbbá a kecskeméti nyomda saját tervezésű és gyártású karácsonyfa csomagolása kézműves bonbonnal és fadíszekkel a Csomagolási és Anyagmozgatási Országos Szövetség különdíját nyerte.

 

2014-ben is sikeresen szerepeltek az STI Group magyarországi termékei a nemzeti Pro Typographia megmérettetésen. A nyomda- és csomagolóipari termékeket vizsgáló szakértők április közepéig várták a pályamunkákat több kategóriában. Az STI Petőfi Nyomda Kft. két kategóriában nyújtott be nevezést: csomagolóanyagok és különleges kiadványok.

 

 

Campari italcsomagolás – Csomagolóanyagok kategória, bronz díj

 

A hullámkartonból készült doboz nemcsak egyedi grafikájának, de vörös alapszínének köszönhetően is a figyelem középpontjába kerül az alkoholos polcokon. A dobozon megjelenő domborított felület, illetve a matt-fényes lakkozás kontrasztja ugyanúgy hozzáadott értéket képvisel a fogyasztó számára, mint maga az italkülönlegesség, illetve a doboz hátulján felsorakoztatott négy Campari italrecept.

 

Virágmagvakat tartalmazó, FSP festékkel nyomtatott könyvjelző – Különleges kiadványok kategória, bronz díj

 

A könyvjelző az STI Group magyar nyelvű SOLUTIONS 2013/1. számának mellékletét képezte. A könyvjelző által a kecskeméti zöld nyomda fel szerette volna hívni megrendelői figyelmét a környezettudatos gondolkodásmódra, illetve az FSP festékkel történő nyomtatásból, mint migráció ártalmatlan megoldás, is ízelítőt kívánt adni partnereinek.

 

Karácsonyfa csomagolás kézműves bonbonnal és fából készült díszekkel – CSAOSZ különdíj

 

Az STI Petőfi Nyomda Kft. által tervezett, fejlesztett és előállított csomagolás mind kivitelezését, mind beltartalmát tekintve prémium karácsonyi ajándékot képviselt. A dobozban foglalt négy ízű bonbonokat kézzel készítették, míg a doboz négy oldalán függő karácsonyfadíszek a fenntarthatóságot képviselték, hiszen fából készültek. Az ajándék nemzetközi jellegét az adta, hogy oldalain különböző nyelveken (cseh, román, magyar, angol) közvetített karácsonyi üdvözletet a megajándékozottnak.

 

A verseny díjátadó ünnepségére és a győztes termékek kiállítására 2014 őszén kerül sor. A győztes termékekből a szervezők egy éven keresztül a budapesti Óbudai Egyetemen kiállítást szerveznek.