fbpx

Egy márka testközelből

Írta: Szerkesztőség - 2015 január 13.
Négyféle törlőkendő minden igényre: MEWATEX®, MEWATEX® Plus, MEWATEX® Ultra és MEWA PROTEX®  

 

Budapest, 2015. január 7. – A múlt század óriási fejlődést hozott a textilipar valamennyi területén. A gépek termelékenyebbé váltak, egyre nagyobb teret nyert az automatizálás. A textilipari fejlődés lendületes időszakában, 1908-ban Hermann Gebauer zseniális üzleti ötlettel állt elő: gépek tisztítására szolgáló textil törlőkendők köré épülő szolgáltatást talált ki, és megalapította a szászországi szövödét, azaz a Mechanische Weberei Altstadt vállalatot, amely MEWA néven vált közismertté. A textilszolgáltató szegmensben több mint száz éve piacvezető vállalat első-sorban az újrahasználható töltőkendőiről ismert. A vállalat ma már 4.700 dolgozójával negyven-két telephelyen nyújt teljes körű szolgáltatást és nap mint nap több mint két és fél millióan hasz-nálják a MEWA törlőkendőit.
A MEWA négyféle, anyaguk és színük szerint is eltérő, többször felhasználható, akár ötvenszer kimosható kendőtípust fejlesztett ki. A feldolgozó- és fémiparban, a nyomdaipari üzemekben, kézműipari műhelyekben vagy bárhol, ahol ipari szennyeződések, köztük olaj, gépzsír, oldószer, lúgok lehetnek, ott az eszközök és berendezések tisztántartásáról is gondoskodni kell.
Éppen ezért a MEWA törlőkendőit úgy fejlesztették ki, hogy a különböző felhasználási területe-ken mindig a célra leginkább megfelelő kendőtípus álljon rendelkezésre. A MEWATEX® például minden szennyeződés eltávolítására alkalmas, főként, ahol olaj-, festék-, oldószer- vagy zsír-szennyeződéseket kell eltávolítani. Érzékeny felületek tisztítására a puha MEWATEX® Plus ajánlott. A MEWATEX® Ultra az előzőeknél még finomabb textúrájú kendő, amely a legérzéke-nyebb felületek rendkívül kíméletes tisztítására, valamint fényesítésére, polírozásra is kiválóan alkalmas. A legmagasabb igényeknek pedig a mikroszálas, teljesen szöszmentes MEWA PROTEX® tesz eleget, amely saját súlyának akár két és félszeresének megfelelő folyadékot is képes felszívni, így a finommechanikai munkálatokhoz leginkább megfelelő választás. A kendők anyagába szőtt színes csíkoknak köszönhetően megkülönböztethetők az eltérő felhasználási területekre szánt kendők.
Nem csoda hát, hogy már több mint 170 ezer ügyfelet meggyőzött a MEWA törlőkendői köré épült szolgáltatási rendszer.
Az újrahasználható törlőkendőkről további információért keresse fel a www.mewa.hu oldalt vagy tekintse meg az alábbi videót: https://www.youtube.com/watch?v=B7RzKO-Z3mY 
További információk:  
MEWA Textil-Service Magyarország Kft., 2092 Budakeszi, Bianka u. 18., www.mewa.hu