fbpx

A MEWA intelligens törlőkendő-rendszere minden szempontból előnyt jelent az ügyfelek számára

Írta: Szerkesztőség - 2015 február 05.
Egy MEWA törlőkendő eltávolít minden szennyeződést, ami egy ipari üzemben előfordulhat, le-gyen szó olajról vagy zsírról, netán forgácsokról. A használt kendőket előre egyeztetett időpontban szállítják el és ezzel egyidőben tisztákat helyeznek ki, ezzel minden környezetvédelmi kötelezettség terhét leveszi az ügyfelek válláról. Az egyszer használható kendők alkalmazásával összevetve a MEWA teljes körű szolgáltatási rendszerre üzemgazdasági szempontból is előnyösebb megoldást jelent. 
A textil törlőkendőkkel tisztán tarthatók a szerszámok, gépek és az üzem is. Egy MEWA törlő-kendő minden felhasználási területre kiválóan megfelel: az olaj- vagy vízalapú folyadékok, oldó-szerek és festékmaradványok felitatására is alkalmas.  Tehát minden, ami piszkos lehet egy mű-helyben, tisztítható a MEWA törlőkendőjével.
A MEWA a felhasználási területeknek megfelelően négy változatban kínál törlőkendőket ügyfeleinek. Egy MEWA törlőkendő saját súlyának akár kétszeresét képes felszívni, ugyanakkor puha textúrájának köszönhetően még a legérzékenyebb eszközök és berendezések tisztítására is töké-letesen alkalmas.
A teljes körű szolgáltatásnak köszönhetően egy MEWA törlőkendő több mint egy egyszerű tör-őrongy.  A teljes körű törlőkendő-szolgáltatáshoz kapcsolódóan a logisztika egészét a MEWA látja el. A vállalat saját gépjárműflottájával az előre egyeztetett időpontban elszállítja a szennyezett törlőkendőket, az azok tárolására szolgáló, saját fejlesztésű biztonsági konténerekben (SaCon). Ezt követően azok saját üzemeibe kerülnek, ahonnan környezetkímélő mosás, szárítás, szükség esetén javítás vagy pótlás valamint többlépcsős minőség-ellenőrzés után a megfelelő kóddal jelzett biztonsági konténerekben jutnak vissza rendeltetési helyükre.
„Mindeközben a MEWA a németországi Immenhausenben található saját szövödéjében évente mintegy 111 millió törlőkendőt állítanak elő. A gyártás során olyan fonalat használunk, amelyek révén a kendők anyaga erős és szöszmentes lesz. Ezek a kendők strapabíró képességük, nedvszívó tulajdonságuk és hosszú élettartamuk miatt méltán népszerűek.” – mondja Horváth László, a MEWA Textil-Service Magyarország Kft. cégvezetője.
Továbbá a MEWA törlőkendő-rendszer mind ISO 9001, mind ISO 14001 szerint tanúsított, amely garanciát jelent a környezettudatos eljárások alkalmazására.
A törlőkendő-rendszerről további információért keresse fel a www.mewa.hu weboldalt vagy kattintson az alábbi linkre: http://www.mewa.hu/tisztitokendok/tisztitokendo-rendszer/ 
A MEWA Európa-szerte 42 telephelyen nyújt teljes körű szolgáltatást vállalati partnereinek, akiket munka- és védőruhákkal, törlőkendőkkel, olajfogó és lábtörlő szőnyegekkel, gépalkatrésztisztító berendezéssel valamint „World Wide Work by MEWA” márkajelzéssel ellátott munkavédelmi eszközökkel lát el.
Mintegy 4.700 dolgozójával több mint 170.000 ügyfelet, köztük ipari felhasználót, kereskedelmi vállalatot, műhelyt és vendéglátóipari egységet szolgál ki. A MEWA csoport 2013-ban 555 millió eurós árbevételt ért el.
Az 1908-ban alapított vállalat ma vezető szerepet játszik a textilmenedzsment piacon. A MEWA-t 2013 novemberében a legjobbak között jelölték a Német Fenntarthatósági Díjra: a zsűri „A fenntartható fejlődést leginkább szolgáló németországi termékek és szolgáltatások” kategóriában a legjobb három vállalat közé juttatta. 2011-ben a Deutsche Standards kiadó „Az évszázad márkája” elismerést adományozta a MEWA-nak, és 2013-ban a vállalat újra elnyerte ezt az el-ismerést.