fbpx

Az értéknövelő metálszín mostantól a kis nyomdák kínálatában is

Írta: Szerkesztőség - 2015 május 26.
A metálfényű nyomatok, képek elkészítésére eddig csak a nagy példányszámos megrendelésekkel dolgozó ofszet nyomdák vállalkoztak. Náluk volt meg az ehhez szükséges, a fólia-alapú nyomatok gyártására alkalmas technológia. A digitális megoldások rohamos fejlődésével ma már ezen a területen is komoly változások zajlanak. A termék innovációk révén a kisebb nyomdaipari vállalkozások, nyomtató szalonok számára is elérhetővé vált a metálnyomtatás, amelyek ennek köszönhetően tovább szélesíthetik szolgáltatásaikat. Az erre a munkára alkalmas készülékek közt elsőként mutatkozik be a magyar piacon a Xerox® Colour 800i/1000i digitális nyomdagép. Ez a berendezés rendelkezik egy speciális száraztinta tárolóval, amely aranymetál és ezüstmetál száraz tintát tartalmaz egyedi felületek megnyomásához.
A Xerox® Colour 800i/1000i nyomdagépen egyebek mellett az alábbi nyomtatványok készíthetőek el gyors átfutással, az ofszet eljáráshoz képest olcsóbb metál színnyomással:
  • hivatalos okiratok (diplomák, bizonyítványok), amelyeken a metál színben nyomott pecsét még inkább rangot ad az okmánynak, vagy akár a nevesítés is megoldható metál színnel;
  • névre szóló, exkluzív kivitelű brosúrák, tájékoztatók, amelyeken a metálszín kiemeli a legfontosabb információkat;
  • névjegyek, üdvözlő lapok, poszterek, fotók, amelyeken a metálfényben pompázó logó, kép, szöveg, vagy más grafikai elem egyedi megkülönböztető jeggyel ruházza fel a nyomtatványt;
  • éttermi menük, céges árajánlatok és más eladásösztönző kiadványok, amelyeket a legkülönfélébb médiára – többek közt vinyl-re, poliészterre, műanyagra, vagy textilre – nyomnak.
Ezeknek a metálszín bevonat eleganciát, extra hangsúlyt kölcsönöz.
A Xerox® Colour 800i/1000i digitális nyomdagépek idén áprilistól kaphatóak Magyarországon.