fbpx

35 millió dolláros beruházást hajtott végre a Xerox

Írta: Szerkesztőség - 2015 június 17.
Egyre jobban nő a kereslet a digitális nyomdai megoldások és ezzel párhuzamosan az alacsony olvadáspontú EA (emulzióaggregációs) tonerek iránt. A neves kutatócég az InfoTrends előrejelzései szerint 2018-ra világszerte 295 milliárd oldal fog digitális színes tonerrel készülni, ami mostantól számítva évről-évre 6,2 százalékos bővülést jelent ebben a szegmensben. A Xerox ezt a trendet felismerve nagyléptékű beruházást valósított meg, hogy negyven százalékkal növelje EA toner-előállító kapacitását. 35 millió dolláros befektetéssel többek között az EA tonert készítő webster-i üzemüket közel 15.000 négyzetméterre bővítették.  A két évet felölelő építkezések során új gyártósorokat, toner-töltő állomásokat alakítottak ki a gyár területén és ezzel 54 új állást is teremtettek.
A Xerox üzeme egyedülálló a maga nemében. Az ötszintes létesítményben, a mostani fejlesztés után közel 50 kilométer hosszúságú csővezeték fut, több mint 100 acéltartályt helyeztek üzembe és mintegy 11.000 szenzor működik, amelyek folyamatos visszajelzést adnak a hőmérsékletingadozásról, a széljárásról, a páratartalomról és egyéb, a gyártást befolyásoló külső tényezőkről.
Az emulzióaggregáció (EA) a nanotechnológián alapuló gyártási folyamat. Az EA tonerrel nyomtatott lapokon a képek élesebbek, és 40-50 százalékkal kevesebb festéket használnak fel, mint a korszerűtlenebb eljárással készült nyomatok. Az EA toner bevezetése óta a Xerox és a Fuji Xerox több mint ötven, EA tonert használó irodai és nyomdai berendezést fejlesztett. Az alacsony olvadáspontú festék a tervek szerint az asztali nyomtatóktól kezdve a felsőkategóriás irodai multifunkciós eszközökön át a színes nyomdagépekig mindenféle eszközben használható lesz a jövőben.