fbpx

A GEFCO az Algériában alig egy éve alapított leányvállalatának pozitív eredményeiről számolt be

Írta: Szerkesztőség - 2015 június 04.
Courbevoie, 2015. június 3. – Az autóipari logisztika területén Európában piacvezető, az ipari logisztika területén pedig globális szinten meghatározó szerepet játszó GEFCO csoport algériai leányvállalatának sikeres indulásáról számolt be. A 2014-ben 5 millió eurós forgalmat bonyolító algériai leányvállalat kevesebb, mint egy év alatt az ország logisztikai szektorának fontos szereplőjévé vált. A GEFCO igazgatótanácsának elnöke, Luc Nadal így beszélt erről: „Ez a siker azt jelzi, hogy ügyfeleink és partnereink bíznak szolgáltatásaink minőségében és munkatársaink szaktudásában. Örülünk annak, hogy – az ország egyetlen olyan logisztikai szolgáltatójaként, amely komplex globális ellátási lánccal rendelkezik -, hozzájárulhatunk Algéria az iparosodást és a külkereskedelem fellendítését célzó projektjeinek sikeréhez.” 
GEFCO Algéria – egy ígéretes autóipari piac meghódítása
Algéria gazdasága folyamatosan erősödik – 2015-ben a várakozások szerint 4 százalékkal nő az ország GDP-je, és külkereskedelme is folyamatosan fejlődik. Algéria az afrikai kontinens második legnagyobb, egyszersmind a világ egyik legígéretesebb autóipari piaca.
A csoport által az autóipari szektorban szerzett több mint 65 évnyi tapasztalatra építve a GEFCO Algéria jelentős infrastrukturális beruházásokat bonyolított le, és az ország nyugati részén lévő Mostaganemben, valamint az Algírhoz közel fekvő Boufarikban kialakított egy-egy előkészítő- és tároló létesítményt az új járművek számára. A közel öt hektár területű boufariki létesítmény raktár- és logisztikai menedzsment-szolgáltatásokat is nyújt, amelyeknek köszönhetően vezető szerepet tölt be Algériában a több üzletágat felölelő szolgáltatásokat kínáló logisztikai platformok között.
Jól mutatja a leányvállalat szakértelmét, hogy a SAIDA gépjármű importőr és disztribútor megbízásából elvégzi a járművek fogadását és ellenőrzését, valamint azok tárolását és kereskedésekbe történő leszállítását. Emellett a PSA Peugeot és Citroën márkájú új járműveit is eljuttatja a márkakereskedésekbe. A GEFCO Algéria összesen 55 ezer új járművet szállított le 2014-ben.
„Az autóipari szektor fejlesztési stratégiánk egyik pillére Algériában. Minden olyan képességgel és tapasztalattal rendelkezünk, amely ahhoz szükséges, hogy az autó- és berendezésgyártók üzleti fejlődését támogassuk Algériában és Észak-Afrikában. Célunk az, hogy az elkövetkező években kulcsfontosságú szereplővé váljunk a Maghreb régióban” – mondta Bertrand de Techtermann, az algériai leányvállalat ügyvezető igazgatója.
A tengerentúli háztól házig szolgáltatás dinamikusan fejlődik 
Algéria elhelyezkedése ideális az Európával, Közel-Kelettel, Latin-Amerikával és Ázsiával folytatott kereskedelem szempontjából. Ezek a régiók – amelyekben már jelen van a GEFCO – fontos növekedési forrást jelentenek. A csoport 2015-ben bővíteni kívánja a tevékenysége által lefedett területeket, kiterjesztve műveleteit Délkelet-Ázsiára, Dél-Koreára, Görögországra és Szerbiára is. A GEFCO Algéria – amelynek egyik prioritása 2015-ben a tengerentúli tevékenységek fejlesztése – befektetésekkel igyekszik beindítani az Algírból Vietnamba, Dubaiba és az Egyesült Államokba irányuló szállításokat. Ezek a nemzetközi árumozgások elsősorban textilipari termékek, háztartási berendezések és pótalkatrészek szállítását jelentik. A leányvállalat Nyugat- és Dél-Európába, valamint Kínába, Kambodzsába és Indonéziába is tervez szállítási útvonalakat 2015-re.
A gyártók nemzetközi fejlődésének támogatása érdekében a GEFCO Algéria teljes mértékben integrált tengerentúli szolgáltatásokat kínál, amelyekkel hatékonyan bonyolítja le ügyfelei interkontinentális szállítási projektjeit. Ezek a szolgáltatások logisztikai műveleteket és vámügyintézést, rendelések előkészítését, cross-docking szolgáltatásokat, valamint az áruk felvételét, átcsoportosítását, minőségellenőrzését és a disztribúciós lánc legkisebb egységeibe történő eljuttatását foglalják magukban.
Egy tapasztalt csapat, amely stratégiai partnerek támogatását élvezi
A GEFCO Algéria magas szolgáltatási minőség és műveleti kiválóság iránt elkötelezett, dinamikus csapatának vezetője, Bertrand de Techtermann széles körű tapasztalatokkal rendelkezik az autóipar területén. Mielőtt elfoglalta jelenlegi pozícióját, az angliai leányvállalat készjárművek logisztikájáért felelős igazgatójaként dolgozott.
A GEFCO Algéria egy partneri hálózatra támaszkodik, melynek tagjai a csoporttal azonos minőségbiztosítási követelményeket alkalmaznak. Ezek a partnerek tengeri és közúti szállítással, tárolási megoldásokkal, valamint hozzáadott értéket képviselő tevékenységekkel, például a járművek előkészítésével foglalkoznak.
„Igyekszünk segítséget nyújtani ügyfeleinknek abban, hogy ellenőrzésük alatt tartsák logisztikai költségeiket, és alapvető üzleti tevékenységükre koncentrálhassanak” – mondta Bertrand de Techtermann.
Minden adva van tehát ahhoz, hogy a GEFCO Algéria folytassa dinamikus növekedését, és előző évi eredményét megduplázva elérje 2015-re kitűzött célját, a 10 millió eurós forgalmat.