fbpx

A Gebrüder Weiss 25 éves sikeres Magyarországon

Írta: Szerkesztőség - 2015 szeptember 18.

Budapest, 2015. szeptember 17. – „Negyedszázada töretlen a Gebrüder Weiss Magyarország fejlődése” – jelentette ki sajtótájékoztatón Thomas Schauer ügyvezető igazgató, hozzátéve, hogy a jubileumot a dunaharaszti székhelyű vállalat fennállásának eddigi legnagyobb összegű értékesítési árbevételének elérésével kívánja emlékezetessé tenni. A 25 évvel ezelőtt az egyik első nyugati logisztikai befektetőként a magyar piacra lépett cég eredményei azt mutatják, hogy a vállalat korántsem érte el növekedésének korlátait. „Az értékesítési árbevétel az idei év első hat hónapjában több mint 7,1 milliárd forint volt, és ez alapot ad arra, hogy eddigi legmagasabb összegű, 14 milliárd forintot meghaladó magyarországi éves nettó forgalommal kalkuláljunk.” – hangsúlyozta Thomas Schauer.

A Gebrüder Weiss (GW), Ausztria legrégebbi szállítmányozási és logisztikai vállalata szüntelen fejlesztésekkel és beruházásokkal építette fel piacvezető pozícióját a magyarországi gyűjtőfuvarozás piacán. Két és fél évtized alatt több mint 6 milliárd forint értékben hajtott végre zöldmezős és technikai beruházásokat.

Innovatív fejlesztések jellemzik az idei évet is. „Vállalatunk tavasszal vezette be Magyarországon is a proline.home (házhozszállítás) szolgáltatást, nyáron egy teljesen új CRM-rendszerrel kezdtünk dolgozni, ősszel pedig a raktár-logisztikai szoftvert frissítjük. Összességében 2015-ben 210 millió forint összegben hajtunk végre fejlesztéseket Magyarországon, terveinkben több mint egymilllió küldemény továbbítása szerepel” – nyilatkozta Thomas Schauer, aki elmondta, hogy a magyarországi kirendeltségeken ma összesen mintegy 268 magasan képzett logisztikai szakember áll az ügyfelek rendelkezésére, legyen szó közúti, légi, tengeri szállítmányozásról vagy egyéb logisztikai szolgáltatásról. A vállalat további 300 beszállítónak biztosít tisztes megélhetést.

Thomas Schauer az évfordulóra utalva áttekintést adott az eddig megtett út mérföldköveiről. A Gebrüder Weiss a vasfüggöny leomlása után azonnal megalapította magyarországi leányvállalatát Hungaroweiss néven, amely 2005 óta Gebrüder Weiss Szállítmányozási és Logisztikai Kft.-ként tevékenykedik. A konszern történetében Magyarország volt az első, nem német anyanyelvű ország, ahol terjeszkedett.

A GW légi és tengeri irodája 1995 óta működik Vecsésen. A vállalat 2002-ben létesítette korszerűen felszerelt logisztikai terminálját Dunaharasztiban, ahol jelenleg mintegy 23 000 négyzetméternyi raktárterülettel rendelkezik. A napi indítású közép- és kelet-európai gyűjtőforgalmi járatoknak köszönhetően piacvezető pozíciót vívott ki magának a szállítmányozás ezen területén. Dinamikus fejlődésük következő állomásaként 2008 októberében megnyitották a stratégiai fontosságú kelet-magyarországi telephelyüket Hajdúböszörményben.

2011-ben Mosonmagyaróvár volt a következő fejlesztés, majd 2013 szeptemberében, mintegy 100 millió forintos beruházás eredményeként nyílt meg a győri telephely, amely indulásakor 1500 m2-en 1000 palettahellyel rendelkezett, és kezdetben 10 munkatársnak biztosított munkahelyet. Az elmúlt időszak gyümölcsöző, helyi kapcsolatépítésének köszönhetően több új projekt indult a győri telephely égisze alatt, amelyeknek köszönhetően a győri bázis immár 22 munkatárs támogatásával, két és félszer nagyobb helyen, közel 3800 m2-en kínálja a Gebrüder Weiss logisztikai szolgáltatásait.
2014 márciusában kezdte meg működését a biatorbágyi Rozália Parkban a 16 ezer négyzetméteres további telephely. Ennek a fejlesztésnek az értéke megközelítette a 200 millió forintot.

„Magyarország számos nagy nemzetközi vállalat régiós elosztó központja, ezért a logisztikai ágazat teljesítménye a környező országok fejlődésétől is nagyban függ. Növekszik az igény a B2C feladatok iránt, kész megoldással kell rendelkezni mind a raktározás, mind az árukiszállítás sajátos folyamataira. A Gebrüder Weiss mindent megtesz annak érdekében, hogy a jelenlegi kedvező piaci folyamatokat kihasználva – az elmúlt 25 évhez hasonlóan – továbbra is ügyfelei legnagyobb megelégedésére nyújtsa szolgáltatásait” – mondta el Varga Bálint értékesítési vezető.

A Gebrüder Weiss Kft. fejlődését a megbízható és minőségi kiszolgálás mellett a vállalat kimagasló technológiai háttere teszi lehetővé. A raktári vonalkódos árukezelés mellett a gépkocsivezetők az árukiszállítás során online kapcsolattal rendelkező mobil vonalkód-leolvasó készüléket alkalmaznak. A rendszernek köszönhetően – többek között – néhány másodpercen belül az interneten is látható a kézbesítés pontos ideje és az átvevő neve, így a megbízók online követhetik nyomon küldeményük útját. Az átfogó logisztikai megoldások költségcsökkentő hatása révén a GW versenyelőnyt kínál ügyfeleinek, hiszen a szükséges know-how mellett a vállalat megfelelő kapcsolatrendszerrel és telephelyhálózattal is rendelkezik az egyedi megoldások kifejlesztéséhez és megvalósításához.

A Gebrüder Weiss konszern sikereihez a hálózatbővítés és a beruházások mellett hozzájárul az árukezelési technológiák és a fuvarszervezés szüntelen fejlesztése. Ezek közül az egyik legfontosabb a gw pro.line márkanév alatt bevezetett egységes fuvarpiaci technológia. Az árukezelési eljárás garantálja az előre rögzített szállítási időt és minden küldemény napi indítását a kontinens összes országába. Az egész Európában elérhető szolgáltatás pontos, háztól házig érvényes átfutási időket tartalmaz, a szállítmányok napi indulását és nyomon követését biztosítja az interneten elérhető átvételi és egyéb szállítási dokumentumokkal együtt belföldi és nemzetközi viszonylatban egyaránt. Ez a szolgáltatás kiegészíthető prémium termékcsaláddal, amely még pontosabban körülhatárolt kiszállítási időpontokat kínál pénz-visszafizetési garanciával. A GW direct.line szolgáltatása rész- és komplett rakományokat juttat el a megbízó által meghatározott időben a felrakótól a címzettig.