fbpx

A Jungheinrich tovább bővíti logisztikai rendszerek üzletágát a MIAS Csoport megvásárlásával

Írta: Szerkesztőség - 2015 szeptember 03.

–         A Jungheinrich konszern növekedési stratégiájának konzekvens megvalósítása a logisztikai rendszerek üzletág bővítésével

–         A MIAS Csoport, mint raktár- és szállítástechnikai gépgyártó, piacvezető a rakodólapos teherfelvevő eszközök piacán és szakértő a kötöttpályás magasraktári felrakógépek területén

–         A MIAS Csoport saját márkanévvel működik tovább a Jungheinrich konszern részeként

Hamburg/München. Jelentősen erősíti piaci pozícióját a Jungheinrich a logisztikai rendszerek területén. A Jungheinrich AG megállapodott a MIAS Csoport tulajdonosaival a vállalat felvásárlásáról. A vételi árat a felek közös megegyezéssel nem  kívánják a nyilvánosság elé tárni. A tranzakció – fenntartva a halasztó hatályú feltételeket – 2015 negyedik negyedévében fejeződik be.

Az akvizíció a Jungheinrich konszern növekedési stratégiájának fontos részét képezi és jelentős lépés a dinamikusan fejlődő logisztikai rendszerek üzletág számára. A MIAS Csoport felvásárlásával a Jungheinrich tovább bővíti termékkínálatát az automata raktári megoldások területén. „A MIAS Csoporttal tovább erősítjük logisztikai rendszerekkel foglalkozó üzletágunkat” – nyilatkozta Hans-Georg Frey, a Jungheinrich AG igazgatótanácsának elnöke.

A müncheni székhelyű MIAS Csoport egy nemzetközi raktár- és szállítástechnikai gépgyártó vállalat, amely kötöttpályás magasraktári felrakógépeket és teherfelvevő eszközöket gyárt. 2014-ben a vállalatcsoport 40 milllió euro forgalmat bonyolított le. A MIAS több mint 300 dolgozójával öt országban: Németországban, Magyarországon, Kínában, az Amerikai Egyesült Államokban és Olaszországban tevékenykedik.

A MIAS Csoport a Jungheinrich AG logisztikai rendszerekért felelős üzletágába kerül integrálásra és termékeit továbbra is önállóan a MIAS márkanév alatt forgalmazza. A MIAS Csoport eddigi vezetői, Wolfgang Büttner és Dr. Johannes Fottner az akvizíció után is továbbirányítják a vállalatot Dr. Klaus-Dieter Rosenbach vezetése alatt, aki a Jungheinrich AG logisztikai rendszerek üzletágért felelős igazgatótanácsi tagja. Wolfgang Büttner: „Az intenzíven változó nemzetközi versenyhelyzetben ez az üzleti tranzakció egy jelentős lépés a MIAS Csoport további folyamatos fejlődése szempontjából.”