fbpx

Az első kapavágás a Combilift új, 40 millió eurós gyártási telephelyén

Írta: Szerkesztőség - 2015 szeptember 03.

Augusztus 17-én Monaghanban a Combilift, a négyutas targonca és egyéb forradalmi anyagmozgató felszerelések gyártója hivatalosan megkezdte új, 40 millió eurós, 46.000 m2-es gyártási telephelyének építését.

Helyi vezetők és a 350 fős munkaerő jelenlétében Martin McVicar vezérigazgató és Robert Moffett műszaki igazgató megnyitotta a 40 hektáros terület építési folyamatát. A telephelyen többek között felépül egy kutatási és fejlesztési épület, vizsgálati laboratórium, valamint a hozzájuk tartozó adminisztrációs épületek.
A beruházás az eredeti terveknél nagyobb lett, és várhatóan 2020-ra megduplázza a Combilift jelenlegi 150 millió eurós árbevételét.

 

A kezdeti fázis, amely a földmunkákat foglalja magába, 10 hétig tart, és a 18 hónapos építési folyamatban 200 embert foglalkoztatnak. További 200 munkahely előteremtését ígérik a következő 5 évben, főleg szakképzett munkásoknak és tervező mérnököknek.
A Monaghan Intézetben idén megkezdődő Műszaki Szerelő Szakmai Gyakorlat (Assembly Technician Traineeship), valamint a közelmúltban jóváhagyott, jövőre megkezdődő Eredeti Felszerelések Gyártására való Szakmai Gyakorlat (Apprenticeship for Original Equipment Manufacturers) biztosítja a jövőben a helyi szakképzett munkaerőt.
Martin McVicar: „Örömmel jelenthetem be a közelmúltban megkezdett munkálatokat az új telephelyünkön, ami bizonyítéka elkötelezettségünknek a Monaghanben való gyártás és a regionális gazdaság fellendítése felé.”
A Combilift legismertebb termékei a négyutas targonca, az Aisle Master gépek valamint egyéb anyagmozgató megoldások, például a terpeszes konténer-mozgató, melyeket nagyméretű konténerek és terhek mozgatására terveztek. A céget 1998-ban alapították, és a kutatásba és fejlesztésbe való folytonos, az árbevétel 7%-ának megfelelő ráfordításoknak köszönhetően több mint 25.000 gépet gyártott és 75 országba exportált.