fbpx

WORLDSTAR DÍJAT NYERT A VILÁG ELSŐ ASZEPTIKUS KARTON PALACKJA, A TETRA EVERO® ASEPTIC

Írta: Szerkesztőség - 2016 június 01.

Budapest, 2016. május 26. – Budapesten vehette át a rangos WorldStar díjat a Tetra Pak, első, hűtést nem igénylő tejekhez készült aszeptikus karton palackjáért, a Tetra Evero Asepticért. A Csomagolási Világszövetség (World Packaging Organisation, WPO) többek között az innováció, a minőség, a dizájn és a környezetvédelmi tulajdonságai miatt ítélte a díjat a csomagolásnak.

„Győzelmünket annak is köszönhetjük, hogy úgy újítottuk meg a Tetra Evero Aseptic karton palackot, hogy az szélesebb termékpaletta csomagolásra is alkalmassá vált” – mondta Lars Bengtsson, a Tetra Pak karton palack üzletágáért felelős alelnöke. „Nagyon örülünk, hogy egyre több ügyfelünk választja ezt a csomagolást, hogy megkülönböztesse termékét és így váljon egyre sikeresebbé egy folyamatosan erősödő piaci versenyben” – tette hozzá.

A 2014-ben a Nemzetközi Csomagolási Dizájn Fórumon innovációs díjjal is kitűntetett Tetra Evero Aseptic ötvözi a kartoncsomagolás környezetvédelmi előnyeit a palack könnyen kezelhetőségével és könnyű önthetőségével. A karton palackba nem csak tejek, hanem tejhelyettesítő termékek is tölthetők. 2011-es bemutatkozása óta világszerte több vezető tejipari gyártó is ebbe csomagolja termékét többek között Spanyolországban, Portugáliában, Olaszországban, Oroszországban és Braziliában.

A Tetra Evero Aseptic karton kényelmes fogású, kupakja könnyen nyitható, emellett egyenletes, biztonságos és precíz töltést tesz lehetővé. Egyedi D-alakja és teljes felületű márkázhatósága miatt a csomagolás kitűnik a polcokon. A karton palack 100%-ban FSC® (Forest Stewardship Council® – Felelős Erdőgazdálkodás Tanácsa) tanúsított papírból készül, amely igazolja, hogy a fa alapanyag felelős erdőgazdálkodásból és egyéb ellenőrzött forrásból származik. A csomagolás, a többi italos kartonhoz hasonlóan, használat után szelektíven gyűjthető és újrahasznosítható.