fbpx

Modern AXIÁL szolgáltató központ Orosházán

Írta: Szerkesztőség - 2016 november 14.

Az AXIÁL Kft. telephely-fejlesztési programja újabb állomáshoz érkezett. November 9-én ünnepélyes keretek között átadták az orosházi létesítményt, ahol újonnan kialakított szervizműhely és gépmosó, valamint modernizált alkatrészüzlet várja a vásárlókat.

Szerdán 10 órakor vette kezdetét az AXIÁL Kft. orosházi telephelyátadó ünnepsége, amelyen részt vett Dávid Zoltán a város polgármestere is. A polgármester beszédében megköszönte az AXIÁL Kft. beruházását, hiszen az erősíti a város gazdaságát és növeli a foglalkoztatottságot.

Ezek után Arved Von Bieberstein, a CLAAS régióigazgatója tartott előadást, aki elmondta, hogy a CLAAS feladata, hogy minőségi termékeket szállítson, viszont szükségük van egy partnerre, aki a javításokat, a karbantartást, valamint az ügyfélszolgálatot ellátja és az AXIÁL személyében egy erős partnerre tettek szert.

Arved Von Bieberstein beszéde után Harsányi Zsolt, az AXIÁL Kft. tulajdonos-ügyvezetője vette át a szót. Előadásában elhangzott, hogy sok minden történt az elmúlt években, a világ gépgyártása is rengeteget fejlődött. Régen nem volt fülke egy mezőgazdasági gépen, most pedig nemcsak fülke, hanem hűtőláda, automata klíma is található benne, a kormányzást pedig GPS végzi. El lehet gondolkozni azon, hogy ez a nagymértékű fejlődés, amelyet olyannyira áthat a digitalizáció áldás-e vagy átok, de egy biztos. Az emberek használják a technológiát, a mezőgazdaságnak is lépést kell tartani ezzel.

Emellett figyelemmel kell kísérnünk a piaci aktualitásokat is: az állami földek elkeltek, a tej- és a sertéságazat folyamatosan küzd, átalakulnak az adminisztrációs struktúrák és mára a mezőgazdaság minden területén jelentkezett a szakemberhiány, amely ellen közösen kell fellépni. Ki kell tölteni a kormány mögötti 50 cm-t! – emelte ki az AXIÁL Kft. tulajdonos-ügyvezetője.

Az AXIÁL Kft. hosszú utat tett meg 1991-es megalakulása óta. Egy családi házból indult a vállalkozás, amely mára országos hálózattal bír. 2016-ban 19 telephelyen állnak partnereik rendelkezésére, ahol új és használt mezőgazdasági-, építőipari-, anyagmozgatógép-forgalmazás mellett alkatrészek, szerviz, gépbérlet, és pénzügyi szolgáltatások is elérhetők.

Harsányi Zsolttól megtudtuk, hogy a fejlődés nem egyik napról a másikra történt. Az orosházi bázist 1998-ban hozták létre azért, hogy ki tudják szolgálni mindazokat, akik a környéken élnek és gépeket használnak. Ez jó döntésnek bizonyult, hiszen a békéscsabai telephelyre már az orosházi pont tehermentesítése miatt volt szükség, de 2016-ra megérett az idő, hogy az orosházi telephely is megújuljon.

A tavasszal megkezdett munkálatok során új szervizépületet és gépmosót építettek, és a meglévő alkatrészüzletet is felújították. A 690 m2-es szervizépületből 500 m2-es a műhely, a különálló gépmosó pedig 185 m2 alapterületű. Az építkezés során 480 m3 betont, 34 tonna betonacélt, 25 km elektromos kábelt, 25.000 db térkő burkolatot használtak fel és 2400 m3 földet mozgattak meg.

Ugyanakkor Harsányi Zsolt elmondta, hogy az értékesítést követő háttérszolgáltatások egyre hangsúlyosabb szerepet kapnak. A gépek tervezett minőségűek, karbantartásuk, javításuk egyre nagyobb kihívás. A hangsúlyt a mobilszervizre és a folyamatos rendelkezésre állásra helyezik. Nem egyszerűen üzletek, hanem szolgáltató központok létrehozása a cél.

A beszédek után következett az átadást jelképező ünnepélyes szalagátvágás, majd a programot a Strokes együttes fellépése zárta.

Az AXIÁL Kft. 2011-ben megkezdődött telephely-fejlesztési programja itt nem áll meg, november 23-án tartják vadonatúj telephelyük ünnepélyes megnyitóját Hódmezővásárhelyen, decemberben pedig a felújított tatabányai bázis átadására kerül sor.