fbpx

E-re fordul a UPS is

Írta: Szerkesztőség - 2017 november 27.

Megkezdte elektromosautó-flottája kiépítését a magyarországi UPS – jelentette be a cég vezetése. A cég alternatív üzemelésű futárautója a kelet-közép-európai régióban is ez elsőnek számít, és a rövid tesztidőszakot követően, 2017. novembertől teljes körűen üzemel Budapest utcáin.

A UPS régóta használ alternatív üzemanyagokkal működő járműveket világszerte. A cég folyamatosan figyeli és felülvizsgálja, hogy adott piacon milyen módszer, vagy technológia nyújtja a legfenntarthatóbb megoldást a csomagok célba juttatására, az üzleti megvalósíthatóságot és változó fogyasztói igényeket is figyelembe véve. Miután a UPS az egyik legnagyobb globális szállítmányozó, az egyik legnagyobb alternatív üzemelésű flottájával is rendelkezik, világszerte több mint 8300 ilyen járművet működtet.

A futárautó, egy töltéssel 150 kilométert tesz meg, amivel képes akár az egész napot végigdolgozni a budapesti városi forgalomban. A vállalat tervei között szerepel további elektromos furgonok forgalomba állítása Magyarországon.