fbpx

Partnertalálkozó az STI Petőfi Nyomdánál

Írta: Kalmár Nárcisz - 2018 január 12.

Tudta Ön? Az 1974-ben Rubik Ernő által feltalált Rubik-kockához anno a Petőfi nyomda gyártotta a színes matricákat, és ez csak egy a sok kuriózum közül, melyek mellett a 2017-es beruházások kedvező hatásairól is szó esett azon a partnertalálkozón, amit az STI Petőfi Nyomda Kft. szeptember 28-án rendezett meg Kecskeméten. Az eseményen több mint 120 vevőjét látta vendégül a társaság.

Az STI Petőfi Nyomda Kft. 30000 tonna hajtogatott kartondobozt és 10 millió négyzetméter öntapadó címkét gyárt évente, miközben a megrendelések száma folyamatosan emelkedik. A vállalat 2017-ben 1,5 milliárd forintos beruházással növelte kapacitását és termelési hatékonyságát. Az új gépek, a Heidelberg Speedmaster XL nyomógép és a Bobst Expertcut stancgép a legkorszerűbb, ipari termelésre használt berendezések közé tartoznak.

A délelőtti szakmai programot Andrea Wildies és Fábián Endre ügyvezető igazgatók nyitották meg, a vendégeket Kolozsvári György értékesítési igazgató köszöntötte.


Fábián Endre

A gépi beruházást ezúttal a technológiai fejlődés mellett a kapacitásbővítés is ösztönözte. Az elmúlt időszakban a megrendelések folyamatos növekedése mellett nem tudtuk kellően optimalizálni a kapacitásokat. A mostani beruházásokkal a teljes kapacitás kiegyenlített lesz, így a megnövekedett igényeket is rövid, hatékony átfutási idővel tudjuk teljesíteni – mondta Kolozsvári György.

Tóth Zoltán, az STI Petőfi Nyomda Kft. termékfejlesztési csoportvezetője a csomagolástechnika rejtelmeibe vezette be az egybegyűlteket, illetve számos, a csoport által díjnyertes csomagolást is bemutatott. Ezek között az egyik leglátványosabb a L’Oreal Paris kozmetikaiszer-gyártó cégnek készült úgynevezett 3D-s adventi kalendárium volt.

Nálunk a megrendelési folyamat része a magas szintű terméktervezés és -fejlesztés. Fontosnak tartjuk, hogy partnereink igényeire mindig gyorsan és rugalmasan reagáljunk, és mindezt a legjobb minőségben tegyük. Ez az, ami a leginkább kiemel minket a versenytársaink közül – mondta Tóth Zoltán.

Végezetül egy érdekes termékfejlesztés kulisszatitkait is megtudhattuk. Nemrégiben a Jacobs Douwe Egberts bevezetett egy olyan újítást, aminek eredménye: az alumínium kávékapszula, amely bár sérülékenyebb, mint a műanyagból készült, de számos előnyös tulajdonsággal bír, így amely csomagolás eddig megfelelt a műanyag kapszuláknak, az az alumínium esetén egy teljesen új koncepciót igényelt. – A csomagolás fejlesztése másféléves intervallumot ölelt fel, és annyira jól sikerült, hogy Európa egyik legrangosabb csomagolási versenyén, a Pro Carton Excellence Awards-on élelmiszer kategóriában nagydíjjal jutalmazták – emelte ki Tóth Zoltán.


Kattintson ide a galéria megtekintéséhez!

A szakmai előadásokból kiderült többek között, hogy mi az ipar 4.0, és hogy milyen kihívásokat, lehetőségeket kínál a Heidelberg és a Bobst cégek szemszögéből. A délutáni gyárlátogatás alkalmával a vendégek betekinthettek az öntapadó címkék, hajtogatott kartondobozok és hullámkarton dobozok gyártásának folyamatába.

A partnerek pozitív visszajelzései, a növekvő megrendelések mellett a hazai és nemzetközi csomagolási versenyeken elért eredmények további bizonyítékai a kecskeméti cég szakmai kvalitásának és innovációs képességének.